Miten suojaan käyttäjätilini kaksivaiheisella tunnistautumisella?

Kaksivaiheinen tunnistautuminen (englanniksi two factor authentication eli 2FA) on suojausmenetelmä, jolla voit estää käyttäjätilisi luvattoman käytön.

Sen ollessa päällä, Quriirin käyttöliittymään kirjautuminen vaatii kaksi eri vaihetta: käyttäjätunnuksesi ja salasanasi (ensimmäinen vaihe) ja vaihtuvan koodin (toinen vaihe).

Kaksivaiheinen tunnistautuminen auttaa varmistamaan, että vain sinulla on pääsy Quriiri-käyttäjätilillesi jos salasanasi varastetaan tai se vaarantuu muulla tavalla.

Quriiri tarjoaa kaksivaiheiseen tunnistautumiseen kaksi eri vaihtoehtoa:

1) PIN-koodi SMS-viestillä: Saat kirjautumisen yhteydessä tekstiviestillä PIN-koodin, joka sinun tulee syöttää Quriirin sisäänkirjautumisen yhteydessä. Aktivoidaksesi tämän tunnistautumistavan, sinun tulee määrittää käyttäjätilillesi matkapuhelinnumero.

2) Google Autentikaattorilla: Google Autentikaattori näyttää koodin, joka sinun tulee syöttää Quriirin sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Näin aktivoit kaksivaiheisen tunnistautumisen:

1) Navigoi kohtaan ”Oma profiili” klikkaamalla sivun oikeassa yläkulmassa nimeäsi.

Näin aktivoit kaksivaiheisen tunnistautumisen Quriirissa.

2) Valitse kohdasta ”Kaksivaiheinen tunnistautuminen” joko SMS tai Google Autentikaattori.

2a) Jos valitset SMS, tulee sinulla olla matkapuhelinnumerosi syötettynä kohtaan ”Matkapuhelinnumero”.

2b) Jos valitset Google Autentikaattori, skannaa sivulla näkyvä 2D-koodi Google Autentikaattorin koodinlukijalla tai syötä alfanumeerinen koodi manuaalisesti.

Näin aktivoit kaksivaiheisen tunnistautumisen Quriirissa.

3) Klikkaa ”Tallenna”

4) 2FA on nyt käytössä!