Valitse sivu

LONGCODE- JA LYHYTNUMEROT

Longcode- ja lyhytnumerot

Vastaanota viestejä ja luo vuoropuhelu yrityksen ja asiakkaan välille

Longcode- ja lyhytnumerot mahdollistavat viestien vastaanottamisen ja dialogin rakentamisen yrityksen ja kuluttajan välille. Vastausominaisuus voidaan tarjota kuluttaja-asiakkaille joko maksutta tai normaalin tekstiviestin hinnalla. Quriirin palveluihin saat käyttöösi longcode-numerot sekä lyhytnumerot.

SMS kysely esimerkki

Oikea numero tarpeen mukaan

Lyhytnumeroiden tai lyhytsanomapalvelunumeroiden käyttäminen on kuluttajille helppoa sekä tuttua ja yrityksille suurin arvo on, että numero rekisteröidään yrityksen nimiin ja että kuluttajahinta voidaan asettaa 0 €:ksi. Lyhytnumero on ainut viestien vastaanottonumero jonka omistajan kuluttaja voi tarkistaa luotettavasti, sillä numeroita myöntää ja hallinnoi Viestintävirasto. Kun numero on haettavissa yrityksen nimiin on se täten tunnistettavissa, jolloin luotettavuus ja uskottavuus kuluttajan silmissä lisääntyy.

Longcode-numero on virtuaalinen mobiilinumero, joka näyttää tavalliselta mobiilinumerolta. Se mahdollistaa viestien vastaanottamisen minkä maalaisesta matkapuhelinliittymästä tahansa, kun taas lyhytnumerot ovat maakohtaisia: suomalaiseen lyhytnumeroon voi lähettää viestejä vain suomalaisista matkapuhelinnumeroista.

Lyhytnumero

 • Viestintäviraston myöntämä ja rekisteröidään yrityksen nimiin
 • Maksuton kuluttajalle
 • 5- tai 6-numeroinen
 • Toimii vain suomalaisilla matkapuhelinliittymillä
 • Dedikoitu Quriirin asiakkaalle
 • Saatavilla myös ns. pidennetty lyhytnumero, jossa lyhytnumeron loppuun aktivoidaan kolmen numeron lisänumeroavaruus (eli esim. 18XXXYYY, jossa YYY on kolmen numeron lisänumeroavaruus). Näin ollen yhden lyhytnumeron alle saadaan jopa 999 lisänumeroa.

Longcode-numero

 • Normaalin mobiilinumeron näköinen
 • Toimii minkä maalaisesta matkapuhelinliittymästä tahansa
 • Normaalin tekstiviestin hintainen kuluttajalle
 • Saatavilla myös maakohtaiset numerot
 • Dedikoitu Quriirin asiakkaalle

Aktivoi vastaanottonumero

Autamme sinua numeroiden valitsemisessa ja käyttöönotossa. Vastaanottonumerojen avulla mahdollistat esim. osallistumisen, aktivoitumisen, ilmoittautumisen, vastaamisen sekä tilaamisen.

Lyhyt- tai longcode-numeroita voi liittää mihin tahansa Quriiri-palveluun.

SMS dialogi

Lyhytnumeroiden käyttö Suomessa

Lyhytnumeroiden käyttöä hallinnoi Viestintävirasto. Lyhytnumeroiden tehtävä ja suurin hyöty on mahdollistaa yrityksen tunnistettavuus. Numerot ovat säänneltyjä, ja niistä voi tunnistaa minkä toimialan, palvelun tai sisällön piiriin ne kuuluvat, sekä että minkä yrityksen nimiin ne on rekisteröity. Viestijöille ja markkinoijille tämä on myös selkeä etu: asiakas voi tunnistaa numeron perusteella, kuka heitä lähestyy.

SMS-lyhytnumerot

Viestintäviraston myöntämät lyhytnumerot tai lyhytsanomapalvelunumerot ovat 5- tai 6-numeroisia ja ne ovat 12-,13-, 16-, 17- ja 18-alkuisia. Numeron alusta pystyy myös tunnistamaan onko numero yrityskäyttöön varattu (12-alkuinen), asiointipalvelunumero (16-alkuinen) tai vaikka ilmaispalvelu (18-alkuinen). Lyhytnumeroita voi tarkistaa ja vapaita numeroita hakea Viestintäviraston sivuilta. Näiden numeroiden käyttöä haetaan siis Viestintävirastolta ja niiden myöntämistä ohjaa Viestintäviraston puhelinverkon numerointimääräykset.

Numeroiden käyttöönotto ja siirto

Viestejä voi vastaanottaa virtuaalisten puhelinnumeroiden kautta sekä rajapintojen, että Quriirin sovellusten avulla. Mikäli yrityksellä on jo lyhytnumero tai vaikka useampikin käytössä, myös ne voidaan siirtää Quriirin palveluiden piiriin. Lyhytnumeron operaattoriyhteyksien ylläpito Quriirissa on järkevää, sillä Quriirin  kautta voit vastaanottaa viestejä minkä tahansa operaattorin liittymästä – yhden teknisen rajapinnan kautta. Näin vältyt integroimasta ja ylläpitämästä kaikkien operaattoreiden rajapintoja erikseen.

Valmis aloittamaan? Koe tekstiviestin tehokkuus viestinnässä!