Valitse sivu
Ohjeita ja usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä on SMS Sender ID?

SMS Sender ID (lähettäjätunnus) tarkoittaa tekstiviestin vastaanottajalle näkyvää lähettäjän tunnusta. Se on merkkijono tai numero, joka näkyy vastaanottajan matkapuhelimen näytöllä, kun hän saa tekstiviestin. Sender ID voi olla joko numerosarja tai kirjaimista koostuva nimi, ja sen avulla vastaanottaja voi tunnistaa viestin lähettäjän.

Yritykset voivat suojata oman SMS Sender ID -tunnuksensa ja varmistua siitä, ettei mikään muu taho voi käyttää samaa alfanumeerista lähettäjätunnistetta lähettäessään tekstiviestejä suomalaisiin liittymänumeroihin. SMS Sender ID -tunnusten rekisteröintiä voi hakea Traficomilta.

Suojattavan lähettäjätunnuksen tulee olla täsmälleen sama kuin Suomen yritys- ja yhteisötietojärjestelmässä (YTJ) oleva SMS-viestejä lähettävän organisaation

–   toiminimi

–   aputoiminimi tai

–   rinnakkaistoiminimi.

Traficom ohjeistaa , että suojattavan tunnuksen tulee täyttää SMS Sender ID -standardin mukaiset muotovaatimukset. SMS Sender ID on 3-11 merkin pituinen ja sen sallitut merkit ovat 0-9, a-z, A-Z ja välilyöntimerkki. SMS Sender ID -tunnus rekisteröidään kirjainkokoriippumattomasti. (Traficom)

Ota yhteyttä mikäli haluat lisätietoja SMS Sender ID:stä. Autamme mielellämme.