Miten estolista toimii?

Estolistan avulla estetään SMS-viestien lähettäminen listalla oleville kontakteille. Estolistalle voidaan lisätä kontakteja seuraavilla tavoilla:

1) Asettamalla vastaanottonumeroihin viestit estäviä hakusanoja (katso ohje alla). Hakusanan numeroon lähettänyt kontakti lisätään automaattisesti estolistalle.

2) Lisäämällä viestit estäneitä kontakteja manuaalisesti tuomalla kontakteja sisältävän tiedoston (.xls, .xlsx tai .csv) tai lisäämällä yksittäisiä puhelinnumeroita. Valitse vasemmasta valikosta Estolista ja tämän jälkeen Estetyt kontaktit -välilehti.

SMS-viestin lähettäminen estetään, kun estolistalla olevan kontaktin puhelinnumero on tapahtuman (esim. Ryhmäviesti, Dialogi tai NPS-kysely) vastaanottajana. Estettyjen viestien tilana viestilokilla näkyy ”Epäonnistunut” ja syynä ”Estetty”.

Viestien lähettämistä ei estetä, kun estolistalla olevan kontaktin puhelinnumero on vastaanottajana Message Routerin reititysten kautta lähetettävissä viesteissä.

Näin asetat vastaanottonumeroihin viestit estäviä hakusanoja:

1) Valitse vasemmasta valikosta Estolista

Löydät Estolistan kirjautumalla Quriiriin ja valitsemalla vasemmasta valikosta Hallinta > Estolista

Jotta kontakteja voidaan lisätä estolistalle hakusanan avulla, tarvitset vastaanottonumeron. Mikäli sinulla ei ole vastaanottonumeroa, voit pyytää sellaisen valitsemalla Ota yhteyttä.

2) Valitse vastaanottonumero

Valitse Lisää vastaanottonumero.

Valitse vastaanottonumero, johon lähetetyt viestit aktivoivat eston ja valitse sitten Seuraava.

3) Määritä hakusana(t)

Määritä hakusanat, jotka aktivoivat eston. Voit halutessasi määrittää useamman hakusanan.

4) Määritä vahvistusviesti

Voit lähettää eston aktivoitumisesta vahvistusviestin, jotta vastaanottaja tietää eston toimivan.

Aktivoi vahvistusviestin täppä ja kirjoita viesti. Voit hyödyntää viestissä viestipohjia ja personointia.

Valitse lopuksi Käynnistä. Estolista -toiminto on nyt aktivoitu. Muista myös lisätä viesteihin esimerkiksi “Lopeta viestien vastaanottaminen lähettämällä STOP numeroon 18533”.