Valitse sivu
KÄYTTÖTARPEET | TUNNISTAUTUMINEN

Tunnistautuminen

Tee tunnistautuminen helpoksi varmentamalla käyttäjän henkilöllisyys tekstiviestillä. Tekstiviestivarmennuksen avulla verkkosivustot, sovellukset ja muut digitaaliset palvelut voivat helposti lisätä tietoturvaa.
Tunnistautuminen tekstiviestillä.

Varmentamisen muodot

Varmentaminen tekstiviestillä voidaan jakaa kolmeen eri kategoriaan:

Verifioi käyttäjän matkapuhelinnumero esimerkiksi rekisteröitymisen yhteydessä ja varmistu GSM-numeron oikeellisuudesta ja välty väärennettyjen asiakastilien luonnilta. Asiakkaan puhelinnumero kannattaa varmistaa, jotta viestit perille oikealle henkilölle ja että rekisteröitymisessä ei käytetä keksittyä puhelinnumeroa.
Puhelinnumeron verifiointi

Käyttäjä rekisteröityy palveluun

Rekisteröitymisen yhteydessä annetaan matkapuhelinnumero. Yritys haluaa varmistua GSM-numeron oikeellisuudesta.

SMS varmennuskoodi

Varmennuskoodi lähetetään tekstiviestillä

Varmennuskoodilla varmistetaan että matkapuhelinnumero on oikein ja että se kuuluu rekisteröitymässä olevalle henkilölle.

Puhelinnumeron verifiointi

Rekisteröityminen suoritetaan loppuun

Kun PIN-koodi on syötetty kenttään oikein, voidaan käyttäjän rekisteröityminen suorittaa loppuun.

Lisää palvelun tietoturvaa vaatimalla perinteisen käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi sisäänkirjautumisen yhteydessä matkapuhelimeen lähetettävä varmennuskoodi. Kaksivaiheinen tunnistautuminen perustuu nimensä mukaisesti kahteen vaiheeseen: se minkä käyttäjä tietää (tunnus ja salasana) ja se mitä käyttäjällä on (matkapuhelin).
Kaksivaiheinen tunnistus

Käyttäjä kirjoittaa tunnuksen ja salasanan

Käyttäjä suorittaa normaalin sisäänkirjautumisen.

SMS varmennuskoodi

Lisävarmistuksen varmennuskoodi lähetetään tekstiviestillä

Koodi voi olla voimassa tietyn ajan, kuten esimerkiksi 10 minuuttia.

Puhelinnumeron verifiointi

Käyttäjä pääsee kirjautumaan

Kun koodi on syötetty kenttään oikein, päästää järjestelmä käyttäjän sisään.

Korvaa staattiset salasanat kertakäyttöisillä salasanoilla, jotka lähetetään tekstiviestitse. Käyttäjän ei tarvitse muistaa salasanaa, eikä salasana voi joutua vääriin käsiin, sillä se on joka kirjautumiskerralla eri.
Salasanaton tunnistautuminen

Käyttäjä kirjoittaa tunnuksen

Käyttäjä antaa sisäänkirjautumisen yhteydessä ainoastaan käyttäjätunnuksensa.

SMS varmennuskoodi

Kertakäyttöinen salasana lähetetään tekstiviestillä

Salasana voi olla voimassa tietyn ajan, kuten esimerkiksi 10 minuuttia.

Puhelinnumeron verifiointi

Käyttäjä pääsee kirjautumaan

Kun salasana on syötetty kenttään oikein, päästää järjestelmä käyttäjän sisään. Seuraavalla sisäänkirjautumiskerralla lähetetään uusi salasana tekstiviestillä. Käyttäjällä ei siis ole vakituista salasanaa palveluun.

SMS varmennus

Varmenna käyttäjän henkilöllisyys tekstiviestillä

Tekstiviesti toimii erittäin tehokkaasti, jos asiakas tai työntekijä halutaan tunnistaa, tai jos palvelun sisäänkirjautumisprosessiin halutaan lisää tietoturvaa. Tekstiviestillä lähetettävät PIN-koodit ovat tulleet ihmisille tutuiksi ja ne mielletään helpoksi tavaksi kirjautua.
Tekstiviestivarmennuksesta puhuttaessa saatat törmätä termeihin kuten puhelinnumeron verifiointi, kaksivaiheinen tunnistautuminen tai salasanaton tunnistautuminen. Nämä ovat kaikki erilaisia tunnistautumisen muotoja. Yhteistä niille on se, että käyttäjä saa tekstiviestillä PIN-koodin antamaansa matkapuhelinnumeroon. 
Quriirin SMS-varmennus -palvelun avulla voit listätä tekstiviestivarmennuksen sovellukseesi tai palveluusi helposti.

Ratkaisumme

SMS-varmennus

Lisää tunnistautuminen tekstiviestillä sovellukseesi tai palveluusi helposti. Quriirin SMS-varmennus -palvelun avulla saat tekstiviestivarmennuksen nopeasti osaksi omaa palveluasi – ilman erillistä ohjelmointia.

SMS verification.

Asiakastarina

Asiakkaalla on ravintola-alan toimipisteitä koko Suomessa. Heillä on kanta-asiakkailleen mobiilisovellus, jonka kautta asiakas voi tehdä tilauksen ravintolaan, kerätä leimoja sekä saada erilaisia tarjouksia. 
 

Tarve

Asiakkaalla oli tarve puhelinnumeron verifiointiin siinä vaiheessa, kun uusi mobiilisovelluksen käyttäjä luo tilin. He halusivat varmistaa, että puhelinnumero on oikein ja kuuluu varmasti oikealle henkilölle.
 

Ratkaisu

Asiakas vakuuttui Quriirin osaamisesta ja otti käyttöön tekstiviestivarmennuksen, jonka avulla he pystyvät verifioimaan käyttäjän puhelinnumeron. He määrittelivät Quriirin käyttöliittymässä PIN-koodin pituuden sekä voimassaoloajan ja kirjoittivat varmannennusviestin sisällön. Työ oli helppoa ja nopeaa ja he saivat lisättyä puhelinnumeron verifioinnin nopeasti sovellukseensa.

 

Tulokset

Puhelinnumeron verifiointi toimii siten, että rekisteröitymisen yhteydessä käyttäjä antaa puhelinnumeron, johon lähetetään tekstiviestillä pin-koodi. Käyttäjä syöttää koodin sovellukseen ja pääsee suorittamaan rekisteröinnin loppuun. Quriirin palvelu luo ja tarkistaa PIN-koodit. Ravintola-alan asiakas on ollut tyytyväinen palveluun ja erityisesti he kehuivat sitä, että palvelun käyttöönotto ei vaatinut heiltä juurikaan resursseja.

Tekstiviestivarmennus

Haluaisitko lisätietoja?

Varaa tapaaminen Quriirin asiantuntijan kanssa.