Miten asetan tekstiviestin lähettäjätiedon?

Jokaiselle Quriirin kautta lähetettävälle tekstiviestille voi asettaa joko alfanumeerisen (tekstiä) tai numeerisen lähettäjätiedon. Lähettäjätiedon maksimipituudet ovat:

Alfanumeerinen: 11 merkkiä (Aa-Zz)
Numeerinen: 15 numeroa

Suomessa ei ole muita rajoituksia lähettäjätiedon suhteen, mutta ulkomailla voi olla hyvinkin kirjavia menettelytapoja ja rajoituksia lähettäjätiedon suhten. Ulkomaan viestinnän lähettäjätiedoista kannattaa kysyä lisää Quriirin asiakasvastaavalta.

HTTP-rajapinta

HTTP-rajapinnassa lähettäjätiedon voi asettaa kolmella eri tapaa:

1. Rajapintakutsu (valinnainen)
  2. Message Router -reititys (valinnainen)
  3. Asiakkuuden oletuslähettäjä

Lähettäjätieto noudataa yllä olevaa hierarkiaa, eli esimerkiksi rajapintakutsussa oleva lähettäjätieto ohittaa reitityksessä tai asiakkuudessa määritellyn lähettäjätiedon. Jos lähettäjää ei ole asetettu rajapintakutsussa tai reitityksessä, käytetään asiakkuuden oletuslähettäjää.

E-mail to SMS

E-mail to SMS -rajapinnassa lähettäjätiedon voi asettaa kahdella eri tapaa:

1. Message Router -reititys (valinnainen)
  2. Asiakkuuden oletuslähettäjä

Lähettäjätieto noudataa yllä olevaa hierarkiaa.

SMPP

SMPP-rajapinnassa lähettäjätieto tulee aina asettaa rajapintakutsussa.

Asiakkuuden oletuslähettäjä

Asiakkuuden oletuslähettäjä asetetaan Message Routerin käyttöliittymästä kohdassa Asetukset: