Valitse sivu
Ohjeita ja usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä on tekstiviesti (SMS-viesti)?

Tekstiviesti eli SMS (Short Message Sercvice) on lyhyt tekstipohjainen viesti, joita lähetetään matkapuhelinverkossa matkapuhelimiin. Viestit välitetään tekstiviestikeskuksen kautta, joka pitää viestin tallessa, kunnes kohdematkapuhelin on taas verkossa. Tekstiviestien suosio on ollut vahvaa ennen laajamittaista älypuhelinten käyttöä, mutta ne ovat edelleen käytössä monissa maissa ja tilanteissa. Tänä päivänä tekstiviestien asema on vahva erityisesti yritysten ja kuluttajien välisessä viestinnässä.

Yritykset voivat lähettää tekstiviestejä tekstiviestipalvelujen kautta. Yritykset lähettävät tekstiviestejä liiketoiminnallisiin tarkoituksiin, kuten markkinointiin, asiakaspalveluun, ilmoitusten lähettämiseen tai muuhun viestintään. Yrityksille suunnatut tekstiviestipalvelut tarjoavat usein lisäominaisuuksia verrattuna perinteisiin kuluttajille suunnattuihin tekstiviestipalveluihin.

Näihin ominaisuuksiin voi kuulua:

  • Ryhmäviestien lähettäminen: yritykset voivat lähettää suuria määriä viestejä kerralla, mikä on hyödyllistä esimerkiksi markkinoinnissa tai kiireellisten tiedotteiden jakamisessa.
  • Kyselyiden lähettäminen: yritykset voivat lähettää esimerkiksi asiakastyytyväisyyskyselyjä, joihin asiakkaiden on helppo vastata. Quriiri tarjoaa kätevät työkalut kyselyiden tekemiseen ja lähettämiseen.  
  • Personointi: viestit voidaan räätälöidä ja personoida paremmin vastaanottajille, jotta ne sopivat paremmin liiketoimintatarkoituksiin.
  • Analytiikka: palvelut tarjoavat tietoja toimitetuista viesteistä ja muita tilastollisia tietoja yrityksen viestinnän tehokkuuden seuraamiseksi.
  • Integraatiot muihin järjestelmiin: tekstiviestiratkaisut voivat liittyä muihin liiketoimintajärjestelmiin, kuten CRM-järjestelmiin tai markkinoinnin automaatioihin, tehokkaan ja saumattoman viestinnän takaamiseksi.

Tekstiviestit voivat auttaa yrityksiä tehostamaan viestintäänsä, parantamaan asiakaspalvelua ja saavuttamaan kohdeyleisönsä tehokkaasti. Quriirin tekstiviestipalvelua voi kokeilla ilmaiseksi.