Voiko lähetetty tekstiviesti olla yli 160 merkkiä?

Kyllä voi. Alla on kuvattu tarkemmin kuinka merkkimäärä lasketaan tekstiviesteissä:

Merkkimäärä ja SMS-viestien määrä
SMS-viestit yhdistetään automaattisesti, jos viestin merkkimäärä ylittää 160 merkkiä (GSM-7 -merkistö) ja näytetään silloin yhtenä pitkänä viestinä vastaanottajan matkapuhelimessa (jos puhelin tukee jatkettuja viestejä). Jos merkkimäärä on >160 merkkiä, Quriiri lisää alkuun 6 Byten kokoisen nk. User Data Headerin, joka neuvoo vastaanottajan puhelinta kuinka viesti kootaan, jättäen 153 merkkiä kullekin GSM-7 -merkistön mukaan enkoodatulle SMS-viestille ja 67 merkkiä kullekin UCS-2 merkistön mukaan enkoodatulle SMS-viestille. On tärkeää huomioida että asiakastiliänne veloitetaan kustakin SMS-viestistä joka tarvitaan viestin toimittamiseen vastaanottajan matkapuhelimeen.

Alla on esimerkki käytettyjen viestien määrästä / vastaanottaja riippuen merkkimäärästä (GSM-7 -merkistö):

1 SMS-viesti / vastaanottaja: max. 160 merkkiä
2 SMS-viestiä / vastaanottaja: max. 306 merkkiä
3 SMS-viestiä / vastaanottaja: max. 459 merkkiä
Ja niin edelleen.

Viestiformaatti / merkistö
SMS-viestejä voidaan lähettää kahdessa eri formaatissa Quriirissa: GSM-7 ja UCS-2.

GSM-7 -merkistö
Merkkiä / SMS-viesti: 160 (konkatenoituna/ketjutettuna 153 merkkiä / SMS-viesti)
GSM-7 -merkistön perusmerkistö löytyy täältä

UCS-2 -merkistö (Unicode)
Merkkiä / SMS-viesti: 70 (konkatenoituna/ketjutettuna 67 merkkiä / SMS-viesti). Kun lähetät SMS-viestejä Quriirista, SMS-viesti lähetetään automaattisesti vaaditulla merkistöllä. Jos sisällytät yhdenkin merkin, joka ei kuulu GSM-7 merkistöön, vaihdamme automaattisesti UCS-2 merkistöön (mikä rajoittaa merkkimäärän yhdelle SMS-viestille 70:een).