Mikä on RCS?

RCS (Rich Communication Service) on tekstiviestin ns. seuraava sukupolvi. Sen avulla voidaan lähettää kuluttajan matkapuhelimiin rikkaampaa sisältöä, kuten esimerkiksi korkearesoluutiokuvia, linkkejä, videoita ja viestiin voidaan liittää myös ns. “call-to-action” toiminnallisuuksia. RCS:stä puhutaan yleisesti myös nimityksillä Google Business Messages, Chat, SMS+, Advanced Messaging, ja joyn.

RCS toimii Suomessa toistaiseksi vain Elisan liittymillä, mutta Elisan ollessa Suomen suurin operaattori, RCS-viestillä on jo mahdollista tavoittaa iso joukko Android-käyttäjistä ja vuoden 2024 aikana myös iphone-käyttäjät.

Lue lisää RCS:stä täältä tai artikkelistamme Mikä on RCS ja mitä mahdollisuuksia se tuo yrityksille?