Valitse sivu
Ohjeita ja usein kysyttyjä kysymyksiä

Näin automatisoit tekstiviestien lähetyksen HubSpot workflowsta (webhookin avulla)

Quriirin sms-teknologian hyödyntäminen HubSpotin automaatioissa (workflows) on helppoa ja se mahdollistaa monipuolisen tekstiviestitse tapahtuvan viestinnän automaatioiden eri vaiheissa. Quriiria hyödynnetään ns. webhookien avulla ja tässä ohjeessa on kuvattu miten webhookeja konfiguroidaan HubSpotiin automaatioiden mahdollistamiseksi.

1) Luo reititys Quriiriin.

Kirjaudu sisään Quriiriin ja valitse Message Router > Reititykset. Luo uusi reititys suunnassa HTTP -> SMS.

2) Ota talteen API-avain ja tallenna reititys.

3) Luo automaatio HubSpotissa ja lisää automaatioon Send a webhook -toiminto siihen kohtaan, jossa haluat että tekstiviesti lähetetään.

4) Valitse metodiksi POST

5) Kirjoita Webhook URL -kohtaan Quriirin HTTP-rajapinnan URL (löydät URLin Quriirin käyttöliittymästä kohdasta Message Router > Resurssit -> Lähetä SMS – HTTP api url.

Valitse Authentication type: API Key.

6) Valitse kohdassa API key > Add secret 

7) Lisää secret.

Kirjoita kohtaan Secret name: Authorization.

Kohtaan Secret value tulee: apikey + Quriirin API-avain (ks. kohta 2). Esim. apikey 2bc33e47-9b8d-4ba2-b130-625607639361

Paina Save.

Löydät API-avaimen myös Quriirista valitsemalla Message Router > Reititykset.

8) Valitse API key location -kohdasta Request header ja Request body -kohdasta Customize request body. Kirjoita kenttiin seuraavat avaimet ja arvot:

destination: Valitse tähän esimerkiksi Mobile phone number, jolloin tekstiviestin vastaanottajan puhelinnumero poimitaan automaattisesti HubSpotin kontaktista Mobile phone number -tietueesta. 

Halutessasi voit myös lähettää tekstiviestin yhteen numeroon kirjoittamalla puhelinnumeron suoraan kohtaan add static value

sender: tekstiviestin lähettäjätieto

Paina Save.

Webhook on nyt valmis toimintaan!

Voit myös luoda uusia webhookeja samaan tai eri automaatioon ja käyttää niissä samaa API-avainta/secretiä.

Voit myös hyödyntää Quriirissa olevia viestipohjia ja liittää ne automaatioihin. Tämä voi olla kätevää erityisesti silloin, jos sinulla on tarve liittää erilaisia viestisisältöjä eri kohtiin automaatiota tai eri automaatioihin.

Katso myös ohje: Näin liität Quriirin viestipohjat HubSpotin Automaatioihin ja Näin automatisoit tekstiviestikyselyiden lähetyksen HubSpot workflowsta (webhookin avulla).