Valitse sivu

Näin rekisteröit SMS Sender ID -tunnuksesi

SMS Sender ID (lähettäjätunnus) tarkoittaa tekstiviestin vastaanottajalle näkyvää lähettäjän tunnusta. SMS Sender ID -tunnus kannattaa rekisteröidä, jotta kukaan muu ei käytä samaa lähettäjätunnusta Suomessa.

Rekisteröinnin lisäksi, tekstiviestejä lähettävien yritysten ja organisaatioiden täytyy valtuuttaa haluamansa kumppani(t) (esim. Quriiri), käyttämään Sender ID -tunnusta sekä hoitamaan tarvittavat tekniset asiat kuntoon operaattoreiden kanssa 3 kuukauden sisällä Traficomin rekisteröintipäätöksestä. Mikäli valtuutusta ja teknisiä toimenpiteitä ei tehdä, viestintä kyseisellä Sender ID -tunnuksella loppuu.

Näin rekisteröit SMS Sender ID -tunnuksesi ja valtuutat haluamasi kumppani(t):

Valmistele hakemus
Suojattavan SMS Sender ID:n tulee olla YTJ:ssä oleva yrityksen toiminimi, aputoiminimi tai rinnakkaistoiminimi. Suojattu lähettäjänimi voi olla 3-11 merkin pituinen ja sen sallitut merkit ovat 0-9, a-z, A-Z ja välilyöntimerkki.

Tarkemmat ohjeet (Traficom)

Tee hakemus
Tee hakemus täyttämällä Traficomin verkkosivuilta löytyvä hakemuslomake.

Hae SMS Sender ID:n rekisteröintiä.

Valtuuta palveluntarjoaja
Valtuuta valtakirjalla haluamasi kumppani(t) (esim. Quriiri) hyvissä ajoin käyttämään yrityksellenne rekisteröityä SMS Sender ID -tunnusta. Toimitamme teille tarvittaessa valtakirjapohjan, jota tässä yhteydessä voi hyödyntää.
SMS Sender ID:n käyttöönotto
Saatuamme valtakirjan, huolehdimme SMS Sender ID:n käyttöönottoon liittyvistä teknisistä yksityiskohdista operaattoreiden kanssa, jotta viestejä voi lähettää Quriirin kautta.
Operaattoreilla on velvollisuus aktivoida lähettäjätunnuksen suojaus 3 kuukauden sisällä Traficomin rekisteröintipäätöksestä. Tämän jälkeen kukaan muu kuin valtuutettu kumppani ei voi lähettää viestejä kyseisellä SMS Sender ID:llä.
Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että SMS Sender ID -tunnuksen rekisteröinyt yritys valtuuttaa kaikki kumppanit, joiden kautta haluaa jatkossa lähettää tekstiviestejä rekisteröidyllä SMS Sender ID -tunnuksella!
SMS Sender ID:n hakeminen.

 

Traficom veloittaa 200 € /vuosi SMS Sender ID:n rekisteröinnistä. Hinta vahvistetaan Liikenne- ja viestintäministeriön maksuasetuksen päivityksen yhteydessä.
SMS Sender ID:n käyttö tekstiviestin lähettäjän tietona on mahdollista vain siten, että tekstiviesti välitetään suomalaisen teleyrityksen SMS-sovellusrajapinnan kautta, josta liikenne tälle tunnukselle on erikseen avattu. Tätä varten tekstiviestejä lähettävän organisaation tulee tehdä sopimus vähintään yhden suomalaisen teleyrityksen kanssa suoraan tai käyttämänsä SMS-aggregaattorin (esim. Quriiri) välityksellä.

Tarvitsetko apua SMS Sender ID:n rekisteröinnissä?

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää, autamme mielellämme!