Miten luon Email to SMS -reitityksen?

Näin luot Email to SMS -reitityksen Quriiri Message Routerilla.

1) Kirjaudu sisään Quriiriin ja avaa Message Router > Reititykset

2) Luo uusi reititys valitsemalla lähteeksi EMAIL ja kohteeksi SMS. Valitse Uusi.

Email to sms reitityksen luominen.

3) Ota talteen API-avain.

Jos haluat rajata api-avaimen käytön tiettyihin sähköposteihin tai domaineihin, voit lisätä nämä Sallitut sähköpostit ja domainit -kenttään (esimerkiksi @quriiri.fi, jolloin vain sähköpostiosoitteet tällä domain-päätteellä sallitaan).

Email to sms reitityksen luominen

4) Lisää halutessasi Lähettäjä -kohtaan teksti tai numero, joka näkyy tekstiviestin lähettäjätietona vastaanottajan matkapuhelimessa. Jos jätät kentän tyhjäksi, käytetään lähettäjätietona asiakastilin oletuslähettäjää (asiakastilin oletuslähettäjä löytyy kohdasta Message Router -> Asetukset).

Vastaanottaja(t) -kentässä on oletuksena EMAIL: Kohde, joka tarkoittaa sitä, että vastaanottajat määritellään sähköpostiohjelmassa. Voit myös lisätä tähän kenttään muita puhelinnumeroita tai ryhmiä, jolloin viesti lähetetään myös näihin puhelinnumeroihin.

Email to sms reitityksen luominen

5) Viesti -kentässä on oletuksena EMAIL: Viesti. Tämä tarkoittaa sitä, että viestin sisältö kirjoitetaan sähköpostiohjelmassa (sähköpostin viestikenttä). Voit myös kirjoittaa sisältöä tähän kenttään, jolloin se lisätään tekstiviestiin.

Jos olet lisännyt Quriirissa olevan ryhmän vastaanottajiin ja mikäli ryhmässä oleviin kontakteihin on tallennettu tietoja, voit hyödyntää näitä tietoja personointiin. Voit myös personoida tekstiviestin metatiedoilla valitsemalla halutun metatiedon valikosta.

Email to sms reitityksen luominen

6) Mikäli haluat laskutuksessa seurata tämän reitiyksen kautta menneitä viestejä, voit kirjoittaa tunnisteen Laskutusviite -kenttään.

Kuvaus -kenttään voit halutessasi lisätä tämän reitityksen kuvauksen (kuvaus näkyy reitityslistassa).

Email to sms reitityksen luominen

Tekstiviestin lähettäminen sähköpostista:

1) Laita sähköpostin vastaanottajaksi gsm-numero@smsapi.quriiri.fi tai gsm-numero@api.quriiri.fi (riippuen käytössäsi olevasta Quriiri-ympäristöstä). Tarkista käytössä oleva ympäristö/osoite kohdasta Message Router -> Resurssit -> Rajapinnat.

Esimerkkivastaanottaja: +358501234567@smsapi.quriiri.fi. Voit myös laittaa useamman sähköpostiosoitteen vastaanottajiksi. GSM-numero kannattaa aina laittaa kansainvälisessä muodossa (esim. +358).

2) Lisää sähköpostin otsikkoon API-avain. Otsikossa voi myös olla muuta tietoa, kunhan API-avain on otsikon viimeinen sana.

3) Sähköpostin viesti on sama kuin tekstiviestin sisältö.

Email to sms reitityksen luominen