Valitse sivu
Ohjeita ja usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lähetän ryhmätekstiviestin?

Näin lähetät ryhmätekstiviestin Quriirin Ryhmäviesti -sovelluksen avulla:

1) Avaa Ryhmäviesti -sovellus

Löydät Ryhmäviesti -sovelluksen kirjautumalla Quriiriin ja valitsemalla vasemasta valikosta Messaging Suite > Näytä sovellukset tai heti etusivulta.

Ryhmätekstiviestin lähettäminen

2) Lisää Lähettäjä. Valitse alasvetovalikosta lähettäjä. Voit lisätä lähettäjiä valitsemalla kynäikonin.

Voit myös halutessasi antaa tapahtumalle nimen valitsemalla Lisätoiminnallisuudet.

Ryhmätekstiviestin lähettäminen.

3) Lisää vastaanottajat. Voit lisätä yhden tai useamman ryhmän listasta (jos olet luonut vastaanottajaryhmiä), tuoda kontaktit Excel tai csv -tiedostosta tai kirjoittaa vastaanottajien GSM-numerot tekstikenttään.

Ryhmätekstiviestin lähettäminen.

Kontaktien tuominen tiedostosta

Kun kontakteja tuodaan tiedostosta, luodaan tuoduista kontakteista automaattisesti uusi ryhmä. Ryhmän nimeksi tulee tuodun tiedoston nimi. Ryhmän nimi näkyy tuonnin jälkeen vastaanottajat-kentässä. Tuodut kontaktit lisätään automaattisesti asiakastilin kontaktilistaan.

4) Kirjoita viesti tekstikenttään tai valitse aikaisemmin tallentamasi viestipohja. Viestejä voi personoida kontaktille tallennetun tiedon perusteella. Lisää personointikriteeri listasta haluttuun kohtaan. Viestiin tulee näkyviin paikkamerkki, joka korvataan varsinaisella kontaktilta löytyvällä tiedolla (esim. paikkamerkki ”Etunimi” korvataan nimellä Johanna jne.)

5) Lähetä viesti valitsemalla Lähetä. Voit myös tallentaa luonnoksen valitsemalla Tallenna.

Ryhmätekstiviestin lähettäminen

Merkkimäärä ja SMS-viestien määrä

Viestissä käytettävä merkkimäärä on nähtävissä viestikentän alapuolella. SMS-viestit konkatenoidaan automaattisesti (t.s. liitetään yhteen), jos viestin merkkimäärä ylittää 160 merkkiä (GSM-7 -merkistö) ja näytetään silloin yhtenä pitkänä viestinä vastaanottajan matkapuhelimessa (jos puhelin tukee konkatenoituja viestejä). Huomioi että käytettäessä personointia, lähetykseen käytettävien SMS-viestien kokonaismäärää ei voida laskea tarkkaan siitä syystä että merkkimäärä voi vaihdella riippuen personointidatasta (esim. nimi Heikki on lyhyempi kuin Johanna).

Ajastus ja muistutus

Voit asettaa viestille lähetysajan ja päivämäärän, määrittää viestin lähetyksen toistuvaksi tai jaksottaa viestin lähetyksen. Voit lisätä myös muistutusviestin ja valita milloin muistutusviesti lähetetään. Saat näkyviin nämä valinnat valitsemalla Lisätoiminnallisuudet.

6) Pääset katsomaan lähetettyä viestiä ja sen tietoja valitsemalla vasemmasta valikosta Tapahtumat  ja valitsemalla kyseisen tapahtuman.

Ryhmätekstiviestin lähettäminen