Tekstiviestit tehostavat palveluita terveydenhuollossa

Sanomalehti Keski-Suomalainen uutisoi 16.3.2018 Keski-Suomen seututerveyskeskuksen tehostamistoimenpiteistä ja tekstiviestipalvelun tuloksista. Suun terveyden vastaanotoilla on käytössä ajanvarausmuistutus ja aikavälillä 1.11.-15.3. jäi käyttämättä 360 varattua aikaa, kun viime vuonna samalla ajanjaksolla lehti uutisoi käyttämättä jääneen 674 vastaanottoaikaa. Seututerveyskeskukset ovat siis saaneet vähennettyä tuntuvasti käyttämättömiä aikoja tekstiviestimuistutuksia hyödyntämällä. Muistutusviestin varatusta ajasta lähetetään aina edellisenä päivänä. Tarvittaessa asiakas ehtii myös perua ajan, ja näin vapautunut aika voidaan tarjota toiselle henkilölle.

Unohdukset ja käyttämättä jääneet ajat ovat siis puolittuneet uutisoinnin mukaan. Tätä tavoitellaan nyt ympäri Suomea eri terveydenhuollon palvelun piirissä. Säästöt ovat merkittävät ja asiakkaat tulevat palvelluiksi, ollen kiitollisia muistuttamisesta. Nykyään myös potilasohjeita toimitetaan tekstiviestein. Esimerkiksi lääkärien sähköisistä viesteistä ja tutkimusten tuloksista lähetetään tekstiviesti, jolla ilmoitetaan sähköisessä palvelussa saapuneesta informaatiosta.

Ota yhteyttä tai kokeile ilmaiseksi!