+358 10 349 3800 info@quriiri.fi
Valitse sivu

VIESINTÄTARPEET  /  MARKKINOINTI

Markkinointi tekstiviesteillä

Markkinointiosastolle tekstiviestit tarjoavat tehokkaasti mahdollisuuksia personoituun ja kohdennettuun viestintään.

Tekstiviesti on varma ja luotettava, henkilökohtainen ja tätä nykyä myös luetuin viestimuoto ja kanava, jolla asiakas voidaan tavoittaa. Tekstiviestimarkkinointi mahdollistaa kampanjat, etujen ja alennuskoodien tarjoamisen, arvontojen ja kilpailujen järjestämisen sekä uusien tuotteiden lanseerauksen ja testaamisen.

Quriiri Messaging Suite – tekstiviestien käyttö markkinointiviestinnässä

Quriiri Messaging Suite on palvelukokonaisuus, jolla tekstiviestit voi helposti valjastaa markkinointikäyttöön. Quriiri Messaging Suite tarjoaa valmiita työkaluja markkinointiviestinnän eri toimenpiteisiin. Palvelu tukee markkinointiviestinnän lainalaisuuksia ja on luotettava sekä turvallinen käyttää. Quriiri Messaging Suite tarjoaa lisäksi tunnistettavuuteen kuten lähettäjätietoon liittyvät toiminnallisuudet, jotka lisäävät uskottavuutta ja tuovat luotettavuuden tuntua vastaanottajalle.

Tekstiviestien kiistattomat hyödyt markkinoinnin käytössä ovat nopeus, aikakriittisyys, henkilökohtaisuus ja isojenkin kontakti- ja viestimäärien hyödyntäminen. Olemassa olevat asiakasrekisterit voidaan ottaa käyttöön helposti ja nopeasti, viestit menevät nopeasti ja varmasti perille ja viestien lukuprosentti on ylivertainen muihin kanaviin verrattuna. Tekstiviestit toimivat kaikissa matkapuhelimissa ja kuluttajat suhtautuvat niihin positiivisina viestintuojina.

Tekstiviestitse voi tarjoilla digitaalisia sisältöjä ladattavaksi ja personoida viestejä sekä vastaanottaa palautetta tai vaikka käyttökokemuksia. Tekstiviestillä tavoittaa kohderyhmät lähes 100% varmuudella.

Valmis aloittamaan? Koe tekstiviestin tehokkuus viestinnässä!

Monien mahdollisuuksien tekstiviesti

Tekstiviesti tarjoaa markkinoijalle lukuisia mahdollisuuksia osallistaa, sitouttaa, palvella tai kampanjoida. Tapahtumat hyötyvät tekstiviesteistä tapahtumatiedottamisessa, tarjouksien jakelussa sekä palautteiden keruussa. Tuote- ja palvelutoimijat hyödyntävät tekstiviestejä tuotetestauksien markkinoinnissa, koekäyttöjen tarjoamisessa ja kokeilutunnusten aktivoinnissa. Palveluntarjoajat lähettävät tekstiviestejä kertoakseen uusista ominaisuuksista, muutoksista ja lisäpalveluista. Tekstiviestit ovat myös luotettava ja turvallinen tapa arvontojen ja kilpailujen järjestämiseen sekä lahjoitusten keräämiseen.

Tekstiviestien etuna on aikakriittisyys: viestit saadaan lähtemään heti, ajastetusti tai jonkun muun toiminnallisuuden aktivoimana. Ne tavoittavat vastaanottajansa lähes 100% varmuudella, ja erottuvat puhelimen muista sovelluksista ja niihin tulevista viesteistä. Tekstiviestit avataan usein heti ja niiden oletetaan sisältävän aina jotain arvokasta, hyödyllistä tai merkittävää sisältöä muihin viestikanaviin verrattuna.

Mobiilimarkkinointi – markkinointi tekstiviestejä hyödyntämällä – onnistuu usein silloin, kun vastaanottajan oletuksiin onnistutaan vastaamaan: viesti tarjoaa hyötyä, apua tai selkeästi ilahduttaa tai palvelee vastaanottajaansa. Tekstiviestejä kannattaa hyödyntää erityisesti aktivoinnissa ja osallistamisessa, ottaa osaksi laajempaa markkinointiviestinnän kampanjaa. Hyviä tuloksia ja onnistumisia tuovat usein juuri ne kampanjat, joissa asiakkaille on tarjottu mahdollisuutta tilata, osallistua tai aktivoida käyttöön jokin tuote, palvelu tai kokeilu tekstiviestin avulla. Tällöin avautuva kaksisuuntainen viestintä on jo valmiiksi sitoutunutta ja omaehtoista.

Asiakaskunnan aktivointi

Olemassa olevaa asiakaskuntaa voi palvella ja aktivoida tekstiviestien avulla. Jäsenet ja palvelun käyttäjät – eli jo palveluun ja osallistumiseen sitoutuneet – ovat usein vastaanottavaisia palveluun liittyviin markkinointiviesteihin ja erityisesti tekstiviesteihin. Sähköpostimarkkinoinnin sijaan esimerkiksi etukortin omistajat ottavat mielellään vastaan korttiinsa liittyviä etuja, huomioita tai tarjouksia tekstiviestillä, kunhan ne tarjoillaan asiakkaalle harkitusti, oikeaa arvoa tuottaen. Kanta-asiakkuuden hoitoon ja asiakastilaisuuksista viestimiseen tekstiviestit ovat tehokas ja sitouttava tapa viestiä ja markkinoida.

Personointi ja ryhmätekstiviestit: markkinointi tekstiviestien avulla

Quriiri Messaging Suite on palvelu, joka on rakennettu niin hyötyviestintää kuin markkinointia varten. Sen avulla voi lähettää personoituja, kohdennettuja viestejä sekä ryhmäviestejä. Palvelun avulla voi rakentaa kampanjoita, joissa tekstiviestiä hyödynnetään aktivoinnissa ja palvelu mahdollistaa myös kaksisuuntaisen viestinnän, jolloin lähetettyyn viestiin voidaan myös vastaanottaa vastauksia.

Quriiri Messaging Suiteen rakentuvat kohderyhmät ja tarkennetut segmentit sekä automatisoidut lähetykset. Quriiri Message Routerin rajapintojen avulla voidaan myös kytkeä viestien lähetys ja vastaanottaminen muun muassa CRM-järjestelmään.

Mobiilimarkkinoinnin onnistumisen edellytys

Tekstiviesti kanavana on erittäin aktivoiva joten lupa matkapuhelinnumeron käyttöön tulee olla, ja tarkkuus sekä huolellisuus kannattaa. Lähtökohta hyvälle mobiilimarkkinoinnille on ajatus siitä, että mobiilimarkkinointi on paljon muutakin kuin tarjousviestien lähettämistä. Mobiilimarkkinoinnin onnistumisen edellytys on, että sisältönä on aina asiakkaalle tuotettava lisäarvo: jotain ekstraa, erityistä tai merkityksellistä. Mobiilimarkkinoinnissa suurin hyöty on siinä, että asiakasta voidaan  aktivoida tekstiviestien avulla haluttuun toimintaan, esimerkiksi tarjouskoodin lunastukseen tai vaikka kyselyyn vastaamiseen.

Hyötyviestinnässä käytetään tekstiviestejä yhä kasvavissa määrin. Kuluttajat ovat tottuneet vastaanottamaan saapumisilmoituksia, salasanoja ja ajanvarausmuistutuksia tekstiviestillä. Mobiilimarkkinoinnissa kannattaa hyödyntää tätä oppia ja tottumusta: tarjota asiakkaille jotain hyödyllistä, arvokasta tai palvelevaa tekstiviestien avulla. Tekstiviesteissä kannattaa tarjota lisäarvoa asiakkaille ja hyödyntää suoraa ja luottamuksellista suhdetta. Lisäksi kannattaa hyödyntää pääsyä siihen henkilökohtaisimpaan: matkapuhelimeen, joka on aina käsillä ja saatavilla.

 

Lue lisää

Missä muissa viestintätarpeissa tekstiviestiä voi hyödyntää?

Asiakasviestintä

Viesti tehokkaasti asiakkaillesi tekstiviesteillä. Tavoita kohderyhmät nopeasti ja varmasti.

Kriisiviestintä

Tavoita kohderyhmäsi kriisin tai poikkeustilanteen aikana nopeasti ja varmasti.

Hyötyviestintä

Tarjoa asiakkaillesi lisäarvoa hyötyä tuovilla viesteillä. Nosta asiakastyytyväisyys uudelle tasolle.

Quriiri Messaging Suite

Quriiri Messaging Suite on yrityksen työkalupakki tekstiviestikanavassa tapahtuvaan viestintään.

Quriiri Message Router

Liitä tekstiviestit kriittisiin liiketoimintajärjestelmiin Quriirin Message Routerin avulla.

Teknologiat

SMS

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Pysy kärryillä mobiiliviestinnän uutisista

Ota yhteyttä

  Haluan liittyä Quriirin uutiskirjeen tilaajaksi.

  Quriiri-palvelun tuottaa suomalainen NextUp Oy

  +358 10 349 3800
  www.quriiri.fi
  info@quriiri.fi

  Ota yhteyttä