Tekstiviestimarkkinointi: suoramarkkinointia vai palvelua?

Tanja Lipponen Markkinointipäällikkö, Quriiri

Onnistuneella tekstiviestimarkkinoinnilla voit luoda syvempiä suhteita asiakkaisiin ja parantaa asiakastyytyväisyyttä. Jos et ajattele näin tekstiviestimarkkinoinnista, saatat katsoa kanavaa liian kapeasti.

Olen huomannut, että puhuessani tekstiviestimarkkinoinnista, termi vie ajatukset helposti pelkkään suoramarkkinointiin ja yksisuuntaiseen viestintään. Ehkä se johtuu siitä, että tekstiviestejä ei aina osata hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla ja puhelimet ovat saattaneet täyttyä yritysten lähettämistä tekstiviesteistä. Tekstiviestimarkkinointia kannattaa kuitenkin ajatella laajemmin. Koska puhelin on kaikkein henkilökohtaisin kanava, on hyvin kohdistettu ja suunniteltu viesti erittäin tehokas markkinoinnin ja asioinnin väline, jolla on mahdollisuus saada positiiviset vaikutukset liikevaihtoon ja asiakkaiden sitoutumiseen.

Vaikuta asiakaskokemukseen

Muistatko jonkin erityisen hyvän asiakaskokemuksen? Todennäköisesti olet silloin tuntenut olevasi muutakin kuin myyntiä tuova asiakas. Ehkä asiakaspalvelija on heti tunnistanut sinut tai tietää tarpeesi jo ennen kuin ehdit sanoa mitään? Tai ehkä sinut on huomioitu jollain erityisellä tavalla. Hyvä asiakaskokemus voi muodostua ihan pienistä seikoista, mutta niillä voi olla suuri vaikutus. 

Ihastuttavien kokemusten tarjoaminen on avainasemassa asiakkaiden sitouttamisessa. Positiivinen asiakaskokemus tuo suositteluja ja liikevaihto kasvaa. Asiakaskokemukseen vaikuttavat kohtaamiset kaikissa kanavissa. Tekstiviesti on tavoittavuuden näkökulmasta tehokkain kanava – se tavoittaa 98% vastaanottajista ja jopa 90% viesteistä luetaan 3 minuutin kuluessa. Mikään muu kanava ei yllä tällaisiin lukemiin. Siksi tekstiviesti on tulevaisuudessakin osa yritysten viestintäkanavia. 

Tekstiviesti antaa monia mahdollisuuksia palvella asiakkaita ja parantaa asiakaskokemusta. Voit esimerkiksi pitää asiakkaat ajan tasalla heidän tilauksistaan lähettämällä oikea-aikaiset toimitus- ja tilausvahvistukset tai muistuttaa tulevista tapaamisista. Voit lähettää tervetuloviestejä uusille asiakkaille tai kiittää kanta-asiakkaita tarjouskoodeilla. Tekstiviesti toimii myös erittäin hyvin erilaisten palaute- ja asiakastyytyväisyyskyselyiden tekemiseen. Löydät lisää tapoja ja esimerkkejä ilmaisesta oppaastamme ”Paranna asiakaskokemusta tekstiviestillä.”

Kannattaako markkinointiviestejä lähettää?

Kannattaako tarjousviestejä ja kampanjoita sitten lähettää ollenkaan? Mikäli tiedät asiakkaiden reagoivan hyvin esimerkiksi alennuksiin ja tarjouksiin, saattaa tekstiviesti olla hyvinkin tehokas kanava markkinointiviestien lähettämiseen. Jos kuluttajat pitävät alennusta kiinnostavana etuna, he klikkaavat herkästi ostoksille suoraan tekstiviestistä. Tässäkin kannattaa kiinnittää huomiota siihen, ettei lähetä viestejä liikaa. Muista myös, että kenelle tahansa ei saa lähettää suoramarkkinointia. Lue lisää artikkelistamme Milloin asiakkaalle saa lähettää tekstiviestin?

Kuten kaikissa kanavissa, myös tekstiviestikanavassa kilpailevat muutkin yritykset asiakkaiden huomiosta. Aito asiakaslähtöisyys viesteisssä auttaa erottumaan joukosta. Kun pidät päätavoitteena asiakkaiden auttamisen ja ilahduttamisen, on tekstiviesti mitä toimivin kanava asiakasviestintään. 

Tekstiviestimarkkinointi voi siis olla suoramarkkinointia, mutta se on myös paljon muutakin. Se on suora kanava asiakkaiden puhelimiin. Me Quriirilla mahdollistamme yhteyden luomisen yritysten ja asiakkaiden välillä. Toivoisin, että jatkossa yritykset haluaisivat luoda enemmän myös tunneyhteyksiä asiakkaisiin. Haluaisitko lisätietoja miten tekstiviestit sopisivat sinun liiketoimintaasi? Ota yhteyttä tai kokeile ilmaiseksi!