Hyödynnä tekstiviestiä Black Friday -markkinoinnissa

Black Friday lähestyy jälleen ja pian yritykset kilpailevat ostajien huomiosta. Brändit, jotka erottuvat joukosta ja tavoittavat asiakkaansa tehokkaasti, onnistuvat parhaiten. Tekstiviestimarkkinointi on kasvattanut suosiotaan, mutta pelkkä tarjousten pommittaminen ei riitä. Jotta Black Friday -kampanja todella onnistuisi, sen tulisi rakentaa asiakkaiden luottamusta ja edistää pitkäaikaista sitoutumista. Viimeistään nyt on aika valmistautua sesonkiin.

Tekstiviestimarkkinointi on kasvattanut suosiotaan useista syistä, joista tärkeimpiä ovat sen tehokkuus, suora yhteys asiakkaisiin sekä korkea avausprosentti – jopa 98 %. Suurin osa ihmisistä tarkistaa saapuneet tekstiviestinsä lähes välittömästi, joten viestin sisältämä tarjous tai informaatio saa nopean näkyvyyden verrattuna esimerkiksi sähköpostiin, jossa viestit saattavat jäädä avaamatta tai päätyä roskapostikansioon. Olemme koonneet muutaman vinkin, miten voit hyödyntää tekstiviestiä Black Friday -kauden aikana.

1. Lähetä aitoja ja henkilökohtaisia viestejä

Tekstiviestien lähettäminen tarjoaa mahdollisuuden suoraan ja henkilökohtaiseen viestintään asiakkaidesi kanssa. Käytä tätä mahdollisuutta viisaasti: älä keskity pelkästään myynnin lisäämiseen, vaan osoita, että arvostat asiakkaitasi. Personoidut viestit, jotka sisältävät asiakkaan nimen ja tarjouksia heidän mieltymystensä perusteella, saavat viestin tuntumaan merkityksellisemmältä. Näin asiakkaat kokevat, että yrityksesi välittää heidän tarpeistaan.

Viestien personoinnilla asiakaan etunimen, sukunimen tai muiden tietojen perusteella voi olla suuri vaikutus. Kun viesti tuntuu henkilökohtaiselta, siihen kiinnittää huomiota ja siihen reagoi herkemmin,” kertoo Quriirin markkinointipäällikkö Tanja Lipponen.  

Black Friday markkinointi tekstiviestillä.

2. Ole läpinäkyvä ja rehellinen tarjouksistasi

Luottamuksen rakentaminen alkaa rehellisyydestä. Kun lähetät Black Friday -viestejä, ole selkeä tarjouksista ja alennuksista. Älä johda asiakkaita harhaan piilokustannuksilla tai monimutkaisilla ehdoilla. Selkeät ja rehelliset tarjoukset vahvistavat asiakkaiden luottamusta yritystäsi kohtaan, mikä voi johtaa toistuviin ostoksiin pitkällä aikavälillä.

3. Tarjoa eksklusiivisia etuja SMS-tilaajille

Yksi tehokas tapa sitouttaa asiakkaita on tarjota heille jotain erityistä, jota muut eivät saa. Anna tekstiviestien tilaajille eksklusiivisia tarjouksia tai ennakkopääsy tuotteisiin ennen muita. Tämä ei ainoastaan lisää tilaajien määrää, vaan myös saa heidät tuntemaan itsensä arvostetuiksi ja erityisiksi, mikä vahvistaa asiakassuhdetta.

4. Aikatauluta viestit huolellisesti

Black Friday -viestejä ei kannata lähettää hetken mielijohteesta. Suunnittele ja aikatauluta ne etukäteen, jotta viestisi tavoittavat asiakkaasi oikeaan aikaan. Älä pommita asiakkaita liian monilla viesteillä, vaan varmista, että jokaisella viestillä on selkeä tarkoitus. Liian monen viestin lähettäminen voi ärsyttää asiakkaita ja johtaa viestien tilausten perumiseen, mikä puolestaan heikentää sitoutumista.

5. Käytä selkeitä toimintakehotuksia

Tekstiviestit ovat lyhyitä ja ytimekkäitä, joten jokaisella sanalla on merkitystä. Varmista, että viestisi sisältää selkeän toimintakehotuksen (CTA), joka kertoo asiakkaalle, mitä tehdä seuraavaksi. Esimerkiksi ”Osta nyt ja säästä 30%” tai ”Kiiruhda ostoksille” ovat tehokkaita tapoja ohjata asiakas suoraan ostoksen pariin. Hyvin muotoiltu CTA auttaa asiakkaita toimimaan viestisi pohjalta ja edistää sitoutumista.

Black Friday markkinointi tekstiviestillä.

6. Kerää palautetta ja paranna palvelua

Black Friday -kampanjan jälkeen on tärkeää kerätä palautetta asiakkailta. Lähetä tekstiviesti, jossa kysytään asiakkaiden kokemuksista tai pyydetään arvostelua. Tämä osoittaa, että välität heidän mielipiteistään ja olet valmis parantamaan palveluasi. Asiakkaiden osallistaminen kehitysprosessiin voi syventää heidän sitoutumistaan ja luoda luottamuksellisemman suhteen.

7. Mittaa kampanjan onnistumista

Seuraa miten kampanjasi toimivat ja optimoi seuraavia kampanjoita. Tekstiviestin teknologia ei mahdollista klikkausprosenttien laskemista, mutta voit esimerkiksi seurata tekstiviestien klikkausprosentteja UTM-parametrien avulla. Lue lisää UTM-parametrien hyödyntämisestä

8. Erotu joukosta RCS-viesteillä

RCS (Rich Communication Services) vie tekstiviestit seuraavalle tasolle tarjoamalla monipuolisempia ja visuaalisesti rikkaampia viestintämahdollisuuksia. RCS tarjoaa yrityksille mahdollisuuden tuottaa vuorovaikutteisempia ja brändättyjä viestejä, mikä lisää käyttäjäkokemusta merkittävästi ja mahdollistaa erottautumisen kilpailijoista.

RCS-kampanjan Black Friday -tarjous

RCS-viestien hyödyt:

Rikkaat mediaominaisuudet: RCS-viesteissä voit käyttää kuvia, videoita, gifejä ja painikkeita, jotka tekevät viesteistä houkuttelevampia ja visuaalisesti näyttävämpiä. Tämä on erityisen hyödyllistä Black Friday -kampanjoissa, joissa kilpailu asiakkaiden huomiosta on kovaa. Esimerkiksi näyttävät tuotekuvat ja houkuttelevat alennusbannerit voivat erottua ja herättää kiinnostusta.

Vuorovaikutteisuus: RCS mahdollistaa interaktiivisten painikkeiden, valintojen ja kyselyjen lisäämisen viesteihin, mikä antaa asiakkaalle mahdollisuuden toimia suoraan viestin sisällä. Esimerkiksi asiakkaat voivat valita eri tarjousten välillä tai tehdä tilauksen suoraan viestistä. Tämä lyhentää ostopolkua ja tekee asioinnista vaivatonta.

Brändätty viestintä: RCS-viesteissä voit käyttää yrityksesi brändi-ilmettä, kuten logoa ja värejä, mikä vahvistaa brändisi tunnistettavuutta. Black Fridayn aikana, jolloin markkinointiviestintää tulee monista eri lähteistä, brändäys auttaa sinua erottumaan kilpailijoista ja jäämään asiakkaiden mieleen.

Reaaliaikaiset päivitykset ja muistutukset: RCS-viestit mahdollistavat dynaamisemman viestinnän, kuten reaaliaikaiset toimituspäivitykset, muistutukset ostoskoriin unohtuneista tuotteista tai ilmoitukset viime hetken tarjouksista. Nämä ovat erityisen hyödyllisiä Black Friday -kampanjoissa, joissa aika on kriittinen tekijä.

Rikkaampi asiakaskokemus: RCS-viestien avulla voit tarjota saumattoman ja miellyttävän käyttäjäkokemuksen. Asiakkaat voivat olla vuorovaikutuksessa yrityksesi kanssa samalla tavalla kuin sovelluksissa tai verkkosivustoilla, mutta ilman, että heidän tarvitsee poistua viestistä.

Analytiikka: RCS mahdollistaa monipuolisen analytiikan ja kampanjaseurannan. Analysoi toimituskuittauksia, lukukuittauksia sekä avaus- ja klikkausprosentteja.

Yhteenveto

Tekstiviestimarkkinointi voi olla erittäin tehokas keino kasvattaa myyntiä, mutta sen potentiaali ulottuu paljon pidemmälle. Oikein toteutettuna se auttaa rakentamaan syvempiä ja pitkäkestoisia asiakassuhteita. Kun keskityt asiakkaiden arvostamiseen ja palvelemiseen, tekstiviestimarkkinoinnista tulee työkalu, joka tuo pitkäaikaista hyötyä yrityksellesi. Autamme mielellämme löytämään parhaat keinot tavoittaa asiakkaat niin Black Friday -sesongin kuin muunakin aikana. Ota yhteyttä, mikäli haluat keskustella lisää.