Mikä on SMS API eli SMS Gateway?

Tämän päivän lukuisten viestintäkanavien joukossa, tekstiviesti on säilyttänyt asemansa yhtenä maailman käytetyimmistä viestintämuodoista. Yritykset hyödyntävät sms-teknologiaa yhä monipuolisemmin viestiäkseen asiakkaidensa kanssa milloin tahansa ja missä päin maailmaa tahansa. Tämän mahdollistaa SMS API eli viestinvälitysrajapinta, josta käytetään myös nimeä SMS Gateway.

SMS APIn avulla yritykset voivat lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä suuressa mittakaavassa suoraan omista sovelluksistaan – nopeasti, vaivattomasti ja automaattisesti. SMS APIn avulla voi tavoittaa suuren määrän ihmisiä lähes välittömästi, vaikka näiden ihmisten puhelimet olisivat eri mobiiliverkoissa ja eri maissa ympäri maailmaa. 

Mikä on SMS API?

API on lyhenne sanoista Application Programmable Interface. Sillä tarkoitetaan ohjelmistorajapintaa, joka mahdollistaa kommunikaation kahden tai useamman sovelluksen tai järjestelmän välillä. SMS APIn avulla yritykset voivat lisätä tekstiviestintäominaisuuksia sovelluksiinsa ja alustoihinsa.

Miten SMS API -integraatio toimii?

Mikäli haluat lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä suoraan omasta järjestelmästäsi tai sovelluksestasi, täytyy sinun valita palveluntarjoaja, jonka rajapintojen avulla voit liittää tekstiviestit järjestelmiisi. Palveluntarjoaja reitittää tekstiviestit erilaisten rajapintojen kautta eri operaattoreiden matkapuhelinverkkoihin sekä matkapuhelinverkoista takaisin yrityksen sovelluksiin.

Laadukas SMS API -palveluntarjoaja helpottaa integraatiota tarjoamalla kattavan ja selkeän dokumentaation. Quriirin asiantuntijat myös auttavat integraatioprosessin jokaisessa vaiheessa.

Quriirin SMS API mahdollistaa tekstiviestien lähettämisen muutamalla yksinkertaisella vaiheella:

1. Aloita ilmainen kokeilu, jonka kautta saat tunnukset Quriirin palveluun ja hallintapaneeliin.

2. Kirjaudu Quriiriin ja luo haluamasi reititys (esim. HTTP > SMS)

3. Ota talteen API-avain

4. Quriirin dokumentaatiosta löydät rajapintakuvaukset ja koodiesimerkit eri ohjelmointikielellä, kuten Python, Node, Shell / cURL tai Java.

Quriirin ilmaisilla demotunnuksilla voit lähettää 50 ilmaista tekstiviestiä ja pystyt kokeilemaan myös viestien vastaanottoa. Mikäli haluat jatkaa palvelun käyttöä, samat tunnukset voidaan aktivoida ja voit jatkaa palvelun käyttöä hinnaston mukaisesti.

Miksi tekstiviesti on edelleen niin suosittu?

Vielä yli kolmenkymmenen vuoden jälkeen, tekstiviesti on yksi suosituimmista viestintäkanavista. Miksi näin on?

Välitön huomio

SMS mahdollistaa asiakkaan tavoittamisen lähes välittömästi. Puhelin on aina käden ulottuvilla ja tekstiviestit huomataan nopeasti. 98 % tekstiviesteistä luetaan ja 95 % tekstiviesteistä luetaan 3 minuutin sisällä niiden saapumisesta, joten se on erinomainen kanava lähettää muistutukset, vahvistukset, tarjoukset ja pin-koodit luotettavasti ja turvallisesti.

Automatisoidut SMS-lähetykset

Quriiri mahdollistaa viestien lähetyksen myös manuaalisesti helppokäyttöisen, selaimessa toimivan palvelun avulla. Mutta yrityksille, jotka haluavat lähettää viestejä automaattisesti, SMS API tarjoaa täydellisen ratkaisun. Se säästää aikaa ja varmistaa myös, että ajankohtaiset viestit tavoittavat asiakkaat juuri oikeaan aikaan, joka kerta – riippumatta asiakastietokantasi koosta.

Kaksisuuntaiset viestintäominaisuudet

Asiakkaat vastaavat mielellään yritysten lähettämiin tekstiviesteihin ja saatkin halutessasi myös vastaukset omiin järjestelmiisi SMS APIn avulla. Tekstiviesteihin on nopeaa ja helppoa vastata ja esimerkiksi kyselyiden vastausprosentti on Quriirin asiakkailla ollut jopa 67%.

Mahdollisuus rekisteröidä tekstiviestin lähettäjätunnus

Organisaatiot voivat marraskuusta 2023 lähtien suojata lähettäjätunnuksensa (SMS Sender ID), jolloin tekstiviestin vastaanottajat voivat olla varmoja viestin aitoudesta. Kun organisaatio suojaa käyttämänsä SMS Sender ID:n, he voivat varmistaa, ettei kukaan muu voi käyttää samaa lähettäjätunnusta Suomessa. 

Rekisteröintimahdollisuus lisää entisestään SMS-viestien luotettavuutta viestintäkanavana. Lue lisää SMS Sender ID:stä.

Luotettavaa viestin välitystä – myös globaalisti

Oikein valittuna SMS API varmistaa nopean, turvallisen ja luotettavan viestin toimituksen, mihin päin maailmaa tahansa. Quriirilla on globaalit viestiyhteydet yli 190 maahan. Meidän kauttamme tavoittaa siis yhden palvelun kautta ihmiset lähes kaikkialla maailmassa. Käytössämme on skaalautuvat ja luotettavat viestiyhteydet, jolloin tekstiviestit toimitetaan nopeasti ja varmasti mihin vaan.

Meiltä saat myös asiantuntevaa apua kansainväliseen viestintään ja opastamme siinä, mitä säädöksiä ja rajoituksia kussakin maassa täytyy ottaa huomioon.

Quriiri on tunnettu nopeasta ja asiantuntevasta palvelustaan. Autamme mielellämme asiakkaitamme hyödyntämään tekstiviestiä kaikessa asiakasviestinnässä! Ota yhteyttä ja kysy lisää tai varaa esittelyaika.