Emojit yritysten lähettämissä tekstiviesteissä

Aina välillä tulee vastaan kysymys, että voiko Quriirin kautta lähetetyissä tekstiviesteissä käyttää hymiöitä ja muita emoji-merkkejä. Tekstiviesteissä voi kyllä käyttää emojia ja erikoismerkkejä, mutta kun lähettää tekstiviestejä Quriirista tai vastaavasta palvelusta, tulee niiden käytössä ottaa huomioon muutama hieman teknisempi seikka.

Emojin käyttäminen vaatii, että tekstiviesti lähetetään unicode-formaatissa. Unicode on koodausstandardi, jonka avulla voit lähettää erikoismerkkejä eli sellaisia, jotka eivät kuulu standardiaakkosiin. Standardiaakkoset tunnetaan nimellä GSM-merkistö tai GSM-7 formaatti. Mikäli sisällytät tekstiviestiin emojin, viesti muutetaan automaattisesti unicode -formaattiin.

Emojit tekstiviesteissä.

Tekstiviestin formaatti vaikuttaa yhden viestin merkkimäärään

Unicode-formaatissa yhteen tekstiviestiin mahtuu vähemmän merkkejä kuin tavalliseen tekstiviestiin. Tavalliseen tekstiviestiin mahtuu 160 merkkiä, kun taas unicode-formaatissa viestiin mahtuu 70 merkkiä. Jos viestisi vaatii useamman tekstiviestin (viestin pituus on yli 160 tai 70 merkkiä), on yhdessä SMS-viestipalassa käytettävissä 153 tai 67 merkkiä.

Quriirin käyttöliittymän kautta lähetetyissä viesteissä näet kätevästi viestikentän alapuolella käytetyn merkkimäärän, lähetetäänkö viesti Unicodena vai tavallisena tekstiviestinä ja SMS-viestien määrän, joka viestin lähettämiseen tarvitaan / vastaanottaja.

Rajapinnan kautta lähetetyissä viesteissä täytyy itse osata ottaa huomioon kunkin viestiformaatin sallimat merkkimäärät.

Emojit tekstiviesteissä.

Tekstiviestit näyttävät eriltä eri päätelaitteilla ja ohjelmilla

Olet ehkä huomannut, että emojit näyttävät eriltä riippuen siitä, mikä ohjelma tai päätelaite sinulla on käytössä. Esimerkiksi iPhone näyttää emojit eri tavalla kuin Android-puhelimet.

Mikäli haluat sisällyttää emojin viestiin, varmin tapa on kopioida emoji tämän taulukon ”Browser” -sarakkeesta suoraan Quriirin käyttöliittymän viestikenttään. Muissa sarakkeissa näet miltä emoji näyttää eri päätelaitteissa.

Emojit tekstiviesteissä.

Se, tuoko emoji jotain lisäarvoa viestin sisällölle, riippuu varmasti niin viestin aiheesta, brändisi äänensävystä kuin kohderyhmästäkin. 

Emojit tekstiviesteissä.

Haluaisitko tietää lisää tai jäikö jokin asia askarruttamaan? Ota meihin yhteyttä, autamme mielellämme kaikissa tekstiviesteihin liittyvissä asioissa. Mikäli et vielä ole kokeillut tekstiviestien lähettämistä, voit kokeilla Quriiria ilmaiseksi vaikka heti.