Lyhytnumero vai longcode-numero tekstiviestien vastaanottamiseen?

Ihmiset elävät tänä päivänä puhelin kädessä. Tämä tarkoittaa sitä, että heidät myös tavoittaa parhaiten puhelimen kautta. Tekstiviesti on tutkitusti tehokkain ja nopein kanava viestiä asiakkaiden kanssa. Mutta miten mahdollistat ja varmistat, että viesteihin voi myös vastata? Vastaamiseen tarvitset vastaanottonumeron eli longcode- tai lyhytnumeron. Mitä longcode-numero ja lyhytnumero käytännössä tarkoittaa ja mitkä ovat näiden erot? Tästä artikkelista löydät vastaukset ja voit pohtia, kumpi olisi sinun tarpeisiisi sopivin ratkaisu.

Mikä on longcode-numero?

Longcode on tavallisen GSM-puhelinnumeron näköinen numero, joka voi vastaanottaa ja lähettää tekstiviestejä. Se mahdollistaa viestien vastaanottamisen minkä maalaisesta liittymästä tahansa, kun taas lyhytnumerot ovat maakohtaisia: suomalaiseen lyhytnumeroon voi lähettää viestejä vain suomalaisista matkapuhelinnumeroista.

Longcode-numerosta on mahdollista avata maakohtaiset numerot. Tästä on hyötyä esimerkiksi silloin, jos lähetät viestejä Suomesta, mutta haluat saada lähettäjäksi tietyn maan paikallisen numeron. Tämä lisää paikallisuuden tunnetta, joka taas lisää luottamusta lähettäjään ja voi vaikuttaa positiivisesti esimerkiksi vastausprosenttiin.

Longcode-numero on edullisempi ratkaisu kuin lyhytnumero, joten se voi olla helpompi tapa aloittaa kaksisuuntainen viestintä mikäli ei heti tarvitse yritykselle rekisteröityä numeroa.

Mikä on lyhytnumero?

Lyhytnumero (tai lyhytsanomapalvelunumero) on aina rekisteröity yrityksellesi ja lyhytnumerot myöntää Liikenne- ja viestintävirasto. Lyhytnumeron suurin hyöty tulee siitä, että se mahdollistaa yrityksen tunnistettavuuden. Asiakas voi tunnistaa numeron perusteella, kuka heitä lähestyy. Voit luoda vahvemman brändimielikuvan vastaanottajan mielessä ja sitouttaa asiakkaita paremmin.

Lyhytnumerot ovat säänneltyjä, ja niistä voi tunnistaa minkä toimialan, palvelun tai sisällön piiriin numerot kuuluvat, sekä minkä yrityksen nimiin ne on rekisteröity. Lyhytnumerot ovat 5- tai 6-numeroisia ja ne ovat 12-, 13-, 16-, 17- ja 18-alkuisia. Numeron alusta pystyy myös tunnistamaan onko numero yrityskäyttöön varattu (12-alkuinen), asiointipalvelunumero (16-alkuinen) tai vaikka ilmaispalvelu (18-alkuinen). Lyhytnumeroita voi tarkistaa ja vapaita numeroita hakea Liikenne- ja viestintäviraston sivuilta, mutta myös me Quriirilla autamme numeron valinnassa ja avaamisessa.

Kuluttajan näkökulmasta lyhytnumeron käyttö on helppoa ja kuluttajan hinnaksi voi asettaa 0€. Lisäksi lyhytnumero lisää luottamusta yritykseesi, kun kuluttaja voi halutessaan tarkistaa numeron omistajan.

Lyhytnumerot ovat maakohtaisia: suomalaiseen lyhytnumeroon voi lähettää viestejä vain suomalaisista matkapuhelinnumeroista. Jos teet kansainvälistä viestintää ja haluat vastaanottaa tekstiviestejä tietystä maasta, kannattaa valita sen maan paikallinen longcode-numero. Me Quriirilla autamme mielellämme tässä ja saat asiantuntevaa apua ulkomaan viestintään.

Lyhytnumero vs longcode-numero

Milloin longcode- tai lyhytnumeroa tarvitaan?

Tarvitset longcode- tai lyhytnumeron aina, jos haluat antaa vastaanottajalle mahdollisuuden vastata viestiin. Usein yksisuuntaiset viestit ovat ilmoituksia ja tiedotteita, kuten vahvistusviestejä, muistutuksia tai pin-koodeja. Kaksisuuntaisessa viestinnässä annetaan asiakkaalle mahdollisuus vastata viestiin, jolloin tekstiviestiä voi hyödyntää vuorovaikutuksen luomiseen.

Tyypillisiä käyttötapauksia kaksisuuntaiselle viestinnälle ovat:

Tekstiviesti toimii erityisen hyvin tilanteissa, joissa halutaan tavoittaa asiakas nopeasti, varmasti ja henkilökohtaisesti. On tutkittu, että 98% ihmisistä katsoo tekstiviestin ja esimerkiksi tekstiviestikyselyissä saadaan reagointiluvuksi jopa 40-67%. Luku on iso verrattuna muihin kanaviin. Tekstiviestit ovat hyödyllisiä erityisesti silloin jos halutaan saada aikaan jokin toimintaan johtava reaktio tai aktivoituminen.

Aktivoi longcode- tai lyhytnumero

Autamme sinua numeroiden valitsemisessa ja käyttöönotossa. Lyhyt- tai longcode-numeroita voi liittää mihin tahansa Quriiri-palveluun. Viestejä voi vastaanottaa virtuaalisten puhelinnumeroiden kautta sekä rajapintojen, että Quriirin sovellusten avulla.

Mikäli yrityksellä on jo lyhytnumero tai vaikka useampikin käytössä, myös ne voidaan siirtää Quriirin palveluiden piiriin. Lyhytnumeron operaattoriyhteyksien ylläpito Quriirissa on järkevää, sillä Quriirin kautta voit vastaanottaa viestejä minkä tahansa operaattorin liittymästä – yhden teknisen rajapinnan kautta. Näin vältyt integroimasta ja ylläpitämästä kaikkien operaattoreiden rajapintoja erikseen.

Hinnastostamme näet tarkemmin mitä mihinkin pakettiin kuuluu ja mikäli herää kysyttävää, ota yhteyttä niin vastaamme mielellämme.