Tekstiviestit ulkomaille – mitä on hyvä tietää?

Tekstiviesti toimii tehokkaasti asiakkaiden tavoittamiseen niin kotimaassa kuin ulkomailla. Tekstiviesti luetaan nopeasti ja se tavoittaa ihmiset mistä päin maailmaa tahansa. Pystyt tavoittamaan ison määrän ihmisiä helposti tai voit lähettää esimerkiksi varausvahvistukset tai muistutusviestit automaattisesti asiakkaille eri maissa.

Omasta puhelimesta pystyy toki kuka vaan lähettämään tekstiviestin myös ulkomaille, mutta jos haluat lähettää ryhmätekstiviestejä tai integroida tekstiviestit osaksi yrityksesi kansainvälistä viestintää, tarvitset siihen tekstiviestipalveluntarjoajan. Quriirin avulla saat käyttöösi laadukkaat maailmanlaajuiset yhteydet, joiden avulla tavoitat asiakkaasi myös globaalisti. Kerromme tässä artikkelissa mitä on hyvä tietää, kun lähettää tekstiviestejä ulkomaille.

Miten tekstiviestien lähettäminen ulkomaille toimii?

Tekstiviestit lähetetään ja toimitetaan matkapuhelinoperaattoreiden ja tekstiviestipalvelutarjoajien kautta myös ulkomaille. Tekstiviestipalvelutarjoaja toimii porttina matkapuhelinoperaattoreille ja erilaisille viestinvälitysreiteille ympäri maailmaa. Quriirin kautta lähetät tekstiviestit yhtä helposti ja nopeasti ulkomaille kuin Suomeenkin.

Quriirilla on globaalit viestiyhteydet yli 190 maahan. Meidän kauttamme tavoittaa siis yhden palvelun kautta ihmiset lähes kaikkialla maailmassa. Käytössämme on skaalautuvat ja luotettavat viestiyhteydet, jolloin tekstiviestit toimitetaan nopeasti ja varmasti mihin vaan. Meille on tärkeää valita kansainväliseen viestintään sellaiset kumppanit, jotka tarjoavat laadukkaat viestiyhteydet. Haluamme varmistaa sen, että asiakkaidemme viestit menevät aina perille varmasti ja nopeasti. Myös tuki on saatavilla aina tarvittaessa.

Mitä tarvitset tekstiviestien lähettämiseen ulkomaille?

Periaatteessa et tarvitse mitään erityistä lähettääksesi viestejä myös ulkomaille. Quriirissa voit kirjoittaa vastaanottajan numeron, viestin ja painaa lähetä nappia – tai tehdä saman rajapinnan kautta. On kuitenkin olemassa maakohtaisia rajoituksia ja säädöksiä, joista on hyvä olla tietoinen. Esimerkiksi Yhdysvalloissa astui maaliskuussa 2022 voimaan uusi sääntely, joka asettaa vaatimuksen rekisteröidä jokaiselle yritykselle oman lähettäjänumeron (tai useamman).

Osassa maita on myös rajoituksia liittyen siihen, minkälaista viestintää yritys saa lähettää ja myös kellonaikoihin liittyen saattaa olla tiettyjä rajoituksia. Asiakkaanamme sinun ei kuitenkaan tarvitse hakea tietoa rajoituksista itse, sillä meiltä saat asiantuntevaa apua myös kansainväliseen viestintään ja opastamme siinä, mitä kussakin maassa täytyy ottaa huomioon.

Onnistuuko viestien vastaanottaminen myös ulkomailta? 

Pystyt vastaanottamaan vastauksia asiakkailtasi niin Suomesta kuin ulkomailta. Tarvitset ulkomaan viestiliikennettä varten vastaanottonumeron, joka mahdollistaa esimerkiksi vastaamisen, ilmoittautumisen, osallistumisen, tilaamisen tai muun aktivoimisen. 

Kansainvälisessä viestiliikenteessä kannattaa kuitenkin huomioida, että jos käytössä on suomalainen longcode-numero, se näkyy tällaisena myös vastaanottajalle. Viestiin pystyy todennäköisesti  vastaamaan myös ulkomailta, mutta vastaanottajan kannalta voi olla parempi vaihtoehto avata kuhunkin maahan oma vastaanottonumero. Kun lähettäjänä näkyy kunkin maan oma numero, herättää se enemmän luottamusta. 

Meiltä saat apua myös vastaanottonumeroiden valitsemisessa ja käyttöönotossa.  

Miten voit lähettää tekstiviestejä ulkomaille Quriirin avulla?

Jos olet kiinnostunut lähettämään tekstiviestejä ulkomaille, se onnistuu helposti Quriirin avulla. Quriirista löydät monipuoliset ominaisuudet tekstiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen. 

Voit lähettää viestit helppokäyttöisen selaimessa toimivan palvelumme kautta. Tällöin saat mieltä tunnukset palveluun ja pääset lähettämään viestejä heti, myös ulkomaille. 

Toinen tapa lähettää tekstiviestejä on integroida tekstiviestit yrityksesi omiin järjestelmiin. Rajapintojemme avulla voit automatisoida tekstiviestien lähetyksen tai ottaa sen osaksi markkinoinnin ja myynnin työkaluja tai muita yrityksesi järjestelmiä. Quriirilta löydät selkeän dokumentaation, jonka avulla integrointi onnistuu sujuvasti. Ja asiantunteva tukemme auttaa aina. 

Paljonko tekstiviestien lähettäminen ulkomaille maksaa?

Tekstiviestin hinnaksi ei pysty asettamaan yhtä tiettyä hintaa, koska hinnat vaihtelevat paljon riippuen kohdemaasta. Annamme mielellämme lisätietoja eri maiden hinnoittelusta ja niistä kannattaakin aina sopia erikseen. 

Kokeile ilmaiseksi heti ja koe tekstiviestin tehokkuus viestinnässä

Tekstiviestit ovat mainio tapa viestiä asiakkaille ja asiakkaiden kanssa. Tekstiviesti ei ole riippuvainen internetyhteydestä, joten viestit kulkevat luotettavasti myös niihin paikkoihin, joista internetyhteyttä ei löydy. 

Monet toimialat hyötyvät tekstiviestien lähettämisestä ulkomaille. Esimerkkejä ovat matkailu-, majoitus ja verkkokaupan alan yritykset, mutta myös monet muut yritykset, joiden asiakaskunta sijaitsee ulkomailla.

Quriiria pääset kokeilemaan ilmaiseksi, ja jos haluat aloittaa kansainvälisten tekstiviestien lähetyksen, autamme mielellämme ja kerromme myös ulkomaan viestien hinnoittelusta.