Liittyminen tekstiviestiryhmään ja siitä poistuminen

Quriirissa voi nyt ottaa käyttöön hakusanan, joka mahdollistaa asiakkaiden liittymisen tekstiviestiryhmään sekä poistumisen ryhmästä. Hakusana on tehokas keino kasvattaa tekstiviestien tilaajamääriä ja luoda esimerkiksi kanta-asiakasryhmiä. Ryhmään liittyminen hakusanalla on mahdollista Quriirin uuden Ryhmien tilaushallinta -sovelluksen avulla. 

Mikä on SMS hakusana? 

Hakusanaa käytetään tekstiviestien yhteydessä jonkin tapahtuman aktivoimiseksi, kuten tekstiviestiryhmään liittyminen. Voit esimerkiksi luoda Quriiriin VIP-ryhmän ja liittää tähän ryhmään hakusanan ”VIP”. Kun henkilö lähettää tekstiviestin ”VIP” yrityksesi lyhyt- tai longcode-numeroon, liittyy hän automaattisesti VIP-ryhmääsi ja voit lähettää hänelle jatkossa tekstiviestejä Quriirin kautta. Voit myös määritellä automaattisen vastauksen, jonka henkilö saa lähetettyään hakusanan yrityksesi numeroon. 

 

Millainen on hyvä hakusana? 

Hakusana voi olla mikä tahansa valitsemasi sana. Onnistumisen kannalta on hyvä valita lyhyt ja yksinkertainen sana, joka on helppo muistaa ja kirjoittaa. Voit myös miettiä hakusanaa siitä näkökulmasta, mihin tarkoitukseen hyödynnät ryhmää – onko tarkoitus lähettää uutisia, tarjouksia tai vaikka tietoa tapahtumista? Esimerkiksi ”LIITY” tai ”KLUBI” ovat yleisiä sanoja, mutta voit hyödyntää avainsanassa myös yrityksesi tai tuotteesi nimeä.

Sanoissa kannattaa välttää erikoismerkkejä tai vaikeita numeroyhdistelmiä, sillä nämä vaikeuttavat muistamista. Mikäli asiakkaasi kirjoittavat hakusanan väärin, saatat menettää hänen kontaktitietonsa kokonaan. Toimiva keino on tehdä hakusanoille ns. aliaksia hyväksyäksesi myös yleisimmät väärinkirjotukset. Jos esimerkiksi haluat käyttää hakusanaa ”CLUB” voit lisätä myös sanan ”KLUB”, jotta myös mahdolliset väärinkirjoitukset hyväksytään.

Mahdollista poistuminen listalta

Tietosuoja-asetuksen mukaan tekstiviestien vastaanottajilla on oikeus milloin tahansa vastustaa henkilötietojensa käyttöä suoramarkkinointitarkoituksiin. Lisäämällä tekstiviesteihin hakusanan, jolla tekstiviestin vastaanottaja voi halutessaan kieltää tekstiviestien vastaanottamisen jatkossa, toimit tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Quriirissa voit lisätä valittuun ryhmään esimerkiksi hakusanan ”STOP”. Kun henkilö vastaa viestiin tällä hakusanalla, ei hänelle jatkossa lähde tämän ryhmän tekstiviestejä. 

Markkinoi hakusanaasi

Hakusanaa kannattaa markkinoida niissä kanavissa, joista tavoitat kohderyhmäsi. Jotta saat tilaajia, liittymisen hyöty tulisi kertoa selkeästi – mitä vastaanottajat saavat tekstiviestien kautta? Miksi kannattaa liittyä? Osa yrityksistä hyödyntää myös jotain porkkanaa liittymiseen, kuten alennusta ensimmäisestä ostoksesta tai lähettää lahjakoodin liittyneille. 

Aloita kampanjasi Quriirin avulla

Quriirin avulla voit aloittaa yhteystietojen keräämisen hakusanalla. Hyödynnä tekstiviestin tehokkuus ja luo yhteys asiakkaisiin ja potentiaalisiin asiakkaisiin siellä, missä he jo ovat eli puhelimiensa äärellä. Kokeile ilmaiseksi tai pyydä lisätietoja, autamme mielellämme!