+358 10 349 3800 info@quriiri.fi
Valitse sivu

VIESTINTÄRAJAPINNAT  /  SMS-VASTAANOTTONUMEROT

SMS-vastaanottonumerot

Vastaanota viestejä ja luo vuoropuhelu yrityksen ja asiakkaan välille

SMS-vastaanottonumerot mahdollistavat viestien vastaanottamisen ja dialogin rakentamisen yrityksen ja kuluttajan välille. Vastausominaisuus voidaan tarjota kuluttaja-asiakkaille joko maksutta tai normaalin tekstiviestin hinnalla. Quriirin palveluihin saat käyttöösi longcode-numerot sekä lyhytnumerot.

Oikea numero tarpeen mukaan

Lyhytnumeroiden tai lyhytsanomapalvelunumeroiden käyttäminen on kuluttajille helppoa sekä tuttua ja yrityksille suurin arvo on, että numero rekisteröidään yrityksen nimiin ja että kuluttajahinta voidaan asettaa 0 €:ksi. Lyhytnumero on ainut viestien vastaanottonumero jonka omistajan kuluttaja voi tarkistaa luotettavasti, sillä numeroita myöntää ja hallinnoi Viestintävirasto. Kun numero on haettavissa yrityksen nimiin on se täten tunnistettavissa, jolloin luotettavuus ja uskottavuus kuluttajan silmissä lisääntyy.

Longcode-numero on virtuaalinen GSM-numero, joka näyttää tavalliselta GSM-numerolta. Se mahdollistaa viestien vastaanottamisen minkämaalaisesta liittymästä tahansa kun taas lyhytnumerot ovat maakohtaisia: suomalaiseen lyhytnumeroon voi lähettää viestejä vain suomalaisista matkapuhelinnumeroista.

Lyhytnumero
 • Viestintäviraston myöntämä ja rekisteröidään yrityksen nimiin
 • Maksuton tai normaalin SMS:n hintainen kuluttajalle
 • 5- tai 6-numeroinen
 • Toimii vain suomalaisilla liittymillä
 • Dedikoitu Quriirin asiakkaalle
Longcode-numero
 • Normaalin GSM-numeron näköinen
 • Toimii minkä maalaisesta liittymästä tahansa
 • Normaalin tekstiviestin hintainen kuluttajalle
 • Saatavilla myös maakohtaiset numerot
 • Dedikoitu Quriirin asiakkaalle

Quriiri palvelee

Quriiri palvelee ja auttaa numeroiden valitsemisessa ja käyttöönotossa. Quriiri tarjoaa kuluttajille sekä ilmaisia että normaalin tekstiviestin hintaisia numeroita tekstiviestien vastaanottamiseen. Tämä mahdollistaa esim. osallistumisen, aktivoitumisen, ilmoittautumisen, vastaamisen sekä tilaamisen.

Lyhyt- tai longcode-numeroita voi liittää mihin tahansa Quriiri-palveluun.

Lyhytnumeroiden käyttö Suomessa

Lyhytnumeroiden käyttöä hallinnoi Viestintävirasto. Lyhytnumeroiden tehtävä ja suurin hyöty on mahdollistaa yrityksen tunnistettavuus. Numerot ovat säänneltyjä, ja niistä voi tunnistaa minkä toimialan, palvelun tai sisällön piiriin ne kuuluvat, sekä että minkä yrityksen nimiin ne on rekisteröity. Viestijöille ja markkinoijille tämä on myös selkeä etu: asiakas voi tunnistaa numeron perusteella, kuka heitä lähestyy.

 

SMS-lyhytnumerot

Viestintäviraston myöntämät lyhytnumerot tai lyhytsanomapalvelunumerot ovat 5- tai 6-numeroisia ja ne ovat 12-,13-, 16-, 17- ja 18-alkuisia. Numeron alusta pystyy myös tunnistamaan onko numero yrityskäyttöön varattu (12-alkuinen), asiointipalvelunumero (16-alkuinen) tai vaikka ilmaispalvelu (18-alkuinen). Lyhytnumeroita voi tarkistaa ja vapaita numeroita hakea Viestintäviraston sivuilta. Näiden numeroiden käyttöä haetaan siis Viestintävirastolta ja niiden myöntämistä ohjaa Viestintäviraston puhelinverkon numerointimääräykset.

 

Numeroiden käyttöönotto ja siirto

Viestejä voi vastaanottaa virtuaalisten puhelinnumeroiden kautta sekä Quriiri Message Routerin rajapintojen, että Quriiri Messaging Suiten sovelluksien avulla. Mikäli yrityksellä on jo lyhytnumero tai vaikka useampikin käytössä, myös ne voidaan siirtää Quriirin palveluiden piiriin. Lyhytnumeron operaattoriyhteyksien ylläpito Quriirissa on järkevää, sillä Quriirin  kautta voit vastaanottaa viestejä minkä tahansa operaattorin liittymästä – yhden teknisen rajapinnan kautta. Näin vältyt integroimasta ja ylläpitämästä kaikkien operaattoreiden rajapintoja erikseen.

Kaipaatko lisätietoja?

Tutustu myös näihin sivuihin

Hinnoittelu →

Quriiri Messaging Suite →

Quriiri Message Router →

Voit myös aloittaa heti

Vaikka kokeilemalla ensin ilmaiseksi.

Valmis aloittamaan? Koe tekstiviestin tehokkuus viestinnässä!

Teknologiat

SMS

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Pysy kärryillä mobiiliviestinnän uutisista

Ota yhteyttä

  Haluan liittyä Quriirin uutiskirjeen tilaajaksi.

  Quriiri-palvelun tuottaa suomalainen NextUp Oy

  +358 10 349 3800
  www.quriiri.fi
  info@quriiri.fi

  Ota yhteyttä