Valitse sivu

KONTAKTIEN JA RYHMIEN HALLINTA

Kerää ja hallitse kontakteja

Pidä asiakastiedot tallessa, ajantalla ja helposti löydettävissä. Hyödynnä henkilötietoja ja ryhmiä viestien kohdentamiseen ja personointiin. Quriirin avulla mahdollistat myös vastaanottajien liittymisen ryhmään sekä niistä poistumisen.

Kontaktien hallinta Quriirissa.

Pidä kontaktit tallessa ja ajan tasalla

v

Kerää tekstiviestikontakteja hakusanalla

Aktivoi asiakkaitasi liittymään tekstiviestiryhmään esimerkiksi tietyllä hakusanalla, kuten ”VIPKLUBI”. Hakusana on toimiva keino luoda erilaisia ryhmiä, joille voit kohdentaa viestejä ja luoda keskusteluja.

Tuo yhteystiedot Quriiriin

Tuo vastaanottajien yhteystiedot helposti Excelistä tai CSV-tiedostosta ja liitä ne eri ryhmiin.

Hallinnoi kontakteja

Voit lisätä kontakteihin yksilöllistä tietoa, kuten syntymäpäivän, asiakasnumeron, sukupuolen ja omia parametreja. Nämä tiedot mahdollistavat erilaisten ryhmien luomisen sekä ryhmäviestien personoinnin. Yksittäiselle kontaktille voi myös tarvittaessa asettaa viestintäkiellon, jolloin siihen numeroon ei lähde tekstiviestiä.

Luo ja hallitse ryhmiä

Voit luoda useita vastaanottajaryhmiä ja lähettää viestin usealle ryhmälle samalla kertaa. Ryhmät mahdollistavat segmentoinnin ja viestien kohdentamisen.

Mahdollista poistuminen listalta

Anna vastaanottajille mahdollisuus poistua vastaanottajaryhmästä hakusanalla, esimerkiksi ”PERU”. Näin vastaanottajat voivat itse perua tekstiviestien tilauksen. Voit seurata poistumisia Quriirin käyttöliittymästä. Jos paljon ihmisiä poistuu, voi se olla merkki viestien sisältöjen toimimattomuudesta.

Hallitse ryhmiä rajapinnan kautta

Voit myös synkronoida kontaktien ja ryhmien tiedot rajapinnan kautta suoraan omasta järjestelmästäsi. Vältyt tietojen päivittämisestä moneen paikkaan, kun muutokset päivittyy automaattisesti omasta järjestelmästäsi Quriiriin. Lue lisää.

Quriiri on luotettava ja turvallinen tekstiviestipalvelu

Asiakkaidemme tietosuoja on meille äärimmäisen tärkeää. Quriiri on täysin sitoutunut noudattamaan EU:n tietosuojadirektiiviä (GDPR) ja asiakastiedot tallennetaan aina EU:n sisäpuolella.

Käyttökohteet

Voit hyödyntää kontaktien tietoja ja ryhmiä eri käyttötapauksissa, kuten:

R

Ryhmätekstiviestit

R

Tekstiviestikyselyt

R

NPS-kyselyt

R

Tekstiviestimarkkinointi

R

Aktivointi

R

Kriisiviestintä

Tekstiviestien kohdentaminen ja personointi.

Synkronoi kontaktien tiedot automaattisesti

Varmista, että kontaktiesi tiedot ja vastaanottoryhmät ovat aina ajan tasalla. Vältyt tietojen päivittämisestä moneen paikkaan, kun muutokset synkronoituu automaattisesti omasta järjestelmästäsi Quriiriin.

Quriirin kontaktit ja ryhmät API.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä artikkelit:

Emojit yritysten lähettämissä tekstiviesteissä
Emojit yritysten lähettämissä tekstiviesteissä

Aina välillä tulee vastaan kysymys, että voiko Quriirin kautta lähetetyissä tekstiviesteissä käyttää hymiöitä ja muita emoji-merkkejä. Tekstiviesteissä voi kyllä käyttää emojia ja erikoismerkkejä, mutta kun lähettää tekstiviestejä Quriirista tai vastaavasta...

Näin kirjoitat parempia tekstiviestejä
Näin kirjoitat parempia tekstiviestejä

Tekstin kirjoittaminen ei aina ole helppoa, etenkään silloin, kun käytössä on rajattu määrä merkkejä. Lisäksi tekstiviesti on pelkkää tekstiä, jolloin tukena ei ole kuvia kertomassa viestiä. Auttaaksemme sinua kirjoittamaan parempia tekstiviestejä, olemme koonneet...

Miten aloittaa tekstiviestimarkkinointi?
Miten aloittaa tekstiviestimarkkinointi?

On tutkittu, että kuluttajat lukevat 97 % tekstiviesteistä 15 minuutin sisällä. Tekstiviestimarkkinointi on keino tavoittaa asiakkaat nopeasti ja varmasti. Yritykset käyttävät tekstiviestimarkkinointia lähettääkseen asiakkailleen tai potentiaalisille asiakkailleen...

Valmis aloittamaan? Koe tekstiviestin tehokkuus viestinnässä!