Valitse sivu

KONTAKTIEN JA RYHMIEN HALLINTA

Kerää ja hallitse kontakteja

Pidä asiakastiedot tallessa, ajantalla ja helposti löydettävissä. Hyödynnä henkilötietoja ja ryhmiä viestien kohdentamiseen ja personointiin. Quriirin avulla mahdollistat myös vastaanottajien liittymisen ryhmään sekä niistä poistumisen.

Kontaktien hallinta Quriirissa.

Pidä kontaktit tallessa ja ajan tasalla

v

Kerää tekstiviestikontakteja hakusanalla

Aktivoi asiakkaitasi liittymään tekstiviestiryhmään esimerkiksi tietyllä hakusanalla, kuten ”VIPKLUBI”. Hakusana on toimiva keino luoda erilaisia ryhmiä, joille voit kohdentaa viestejä ja luoda keskusteluja.

Tuo yhteystiedot Quriiriin

Tuo vastaanottajien yhteystiedot helposti Excelistä tai CSV-tiedostosta ja liitä ne eri ryhmiin.

Hallinnoi kontakteja

Voit lisätä kontakteihin yksilöllistä tietoa, kuten syntymäpäivän, asiakasnumeron, sukupuolen ja omia parametreja. Nämä tiedot mahdollistavat erilaisten ryhmien luomisen sekä ryhmäviestien personoinnin. Yksittäiselle kontaktille voi myös tarvittaessa asettaa viestintäkiellon, jolloin siihen numeroon ei lähde tekstiviestiä.

Luo ja hallitse ryhmiä

Voit luoda useita vastaanottajaryhmiä ja lähettää viestin usealle ryhmälle samalla kertaa. Ryhmät mahdollistavat segmentoinnin ja viestien kohdentamisen.

Mahdollista poistuminen listalta

Anna vastaanottajille mahdollisuus poistua vastaanottajaryhmästä hakusanalla, esimerkiksi ”PERU”. Näin vastaanottajat voivat itse perua tekstiviestien tilauksen. Voit seurata poistumisia Quriirin käyttöliittymästä. Jos paljon ihmisiä poistuu, voi se olla merkki viestien sisältöjen toimimattomuudesta.

Hallitse ryhmiä rajapinnan kautta

Voit myös synkronoida kontaktien ja ryhmien tiedot rajapinnan kautta suoraan omasta järjestelmästäsi. Vältyt tietojen päivittämisestä moneen paikkaan, kun muutokset päivittyy automaattisesti omasta järjestelmästäsi Quriiriin. Lue lisää.

Quriiri on luotettava ja turvallinen tekstiviestipalvelu

Asiakkaidemme tietosuoja on meille äärimmäisen tärkeää. Quriiri on täysin sitoutunut noudattamaan EU:n tietosuojadirektiiviä (GDPR) ja asiakastiedot tallennetaan aina EU:n sisäpuolella.

Käyttökohteet

Voit hyödyntää kontaktien tietoja ja ryhmiä eri käyttötapauksissa, kuten:

R

Ryhmätekstiviestit

R

Tekstiviestikyselyt

R

NPS-kyselyt

R

Tekstiviestimarkkinointi

R

Aktivointi

R

Kriisiviestintä

Tekstiviestien kohdentaminen ja personointi.

Synkronoi kontaktien tiedot automaattisesti

Varmista, että kontaktiesi tiedot ja vastaanottoryhmät ovat aina ajan tasalla. Vältyt tietojen päivittämisestä moneen paikkaan, kun muutokset synkronoituu automaattisesti omasta järjestelmästäsi Quriiriin.

Quriirin kontaktit ja ryhmät API.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä artikkelit:

Tekstiviestit ulkomaille – mitä on hyvä tietää?
Tekstiviestit ulkomaille – mitä on hyvä tietää?

Tekstiviesti toimii tehokkaasti asiakkaiden tavoittamiseen niin kotimaassa kuin ulkomailla. Tekstiviesti luetaan nopeasti ja se tavoittaa ihmiset mistä päin maailmaa tahansa. Pystyt tavoittamaan ison määrän ihmisiä helposti tai voit lähettää esimerkiksi...

Linkit tekstiviesteissä – ota nämä asiat huomioon
Linkit tekstiviesteissä – ota nämä asiat huomioon

Tekstiviesti toimii parhaiten ytimekkäiden ja lyhyiden viestien välittämiseen. Usein tekstiviesteihin sisällytetään linkki, jolla kehotetaan vastaanottajaa lukemaan lisää nettisivuilta tai tekemään jokin muu toiminto. Samalla ihmisiä varoitellaan klikkaamasta...

Asiakas- ja mobiiliviestinnän trendit vuodelle 2023
Asiakas- ja mobiiliviestinnän trendit vuodelle 2023

Viimeistään vuosi 2022 näytti, että henkilökohtainen tekstin kautta tapahtuva viestintä asiakkaiden kanssa on vahvasti läsnä etenkin B-to-C yritysten viestinnässä. Asiakkaat haluavat olla vuorovaikutuksessa yritysten kanssa tekstiviestin tai muiden henkilökohtaista...

Valmis aloittamaan? Koe tekstiviestin tehokkuus viestinnässä!