Kun tekstiviesti saapuu, näemme ensimmäisenä keneltä se on. Mitä vaihtoehtoja yrityksillä on lähettäjätiedon asettamiseen? Tässä artikkelissa käymme läpi eri lähettäjätunnusten erot ja autamme sinua ymmärtämään, milloin ja miten niitä kannattaa käyttää.
Itse valittu SMS Sender ID: yksiuuntaiseen viestintään
Voit tietyin ehdoin asettaa oman lähettäjätunnuksen Quriiriin. Alfanumeerinen lähettäjätunnus mahdollistaa esimerkiksi brändin nimen käyttämistä lähettäjätietona. Voit asettaa lähettäjäksi oman tunnuksen, joka sisältää sekä kirjaimia (A-Z, isoja ja pieniä kirjaimia) että numeroita (0-9), tehden viesteistäsi välittömästi tunnistettavia. Alfanumeerisen (Aa-Zz) tunnuksen pituus on 2-11 merkkiä ja numeerisen tunnuksen pituus 15 numeroa.
On hyvä huomioida, että näihin viesteihin ei voi vastata. Yksisuuntaiseen viestintään ne toimivat kuitenkin erinomaisesti.
Longcode-numero: lähetä ja vastaanota viestejä
Käytä longcode-numeroa lähettäjätietona kun haluat että lähettämiisi tekstiviesteihin voi vastata. Longcode-numero on kuin virtuaalinen puhelinnumero, joka näyttää tavalliselta mobiilinumerolta. Se mahdollistaa viestien vastaanottamisen ulkomaisista matkapuhelinliittymistä ja siitä on saatavilla myös maakohtaiset numerot. Longcode-numeroon vastaaminen maksaa kuluttajalle normaalin tekstiviestin hinnan.
Longcode-numero on edullinen vaihtoehto kaksisuuntaiseen viestintään. Quriirin asiakkaana numero on dedikoitu yrityksellesi ja saat sen helposti kauttamme.
Lyhytnumero: yrityksellesi rekisteröity numero
Lyhytnumero on 5- tai 6-numeroinen. Se rekisteröidään yrityksen nimiin ja sen myöntää Traficom. Numerot ovat säänneltyjä, ja niistä voi tunnistaa minkä toimialan, palvelun tai sisällön piiriin ne kuuluvat, sekä että minkä yrityksen nimiin ne on rekisteröity. Lyhytnumerot ovat 12-,13-, 16-, 17- ja 18-alkuisia. Numeron alusta pystyy myös tunnistamaan onko numero yrityskäyttöön varattu (12-alkuinen), asiointipalvelunumero (16-alkuinen) tai vaikka ilmaispalvelu (18-alkuinen). Lyhytnumeroita voi tarkistaa ja vapaita numeroita hakea Traficomin sivuilta.
Lyhytnumerot ovat maakohtaisia: suomalaiseen lyhytnumeroon voi lähettää viestejä vain suomalaisista matkapuhelinnumeroista. Jos teet kansainvälistä viestintää ja haluat vastaanottaa tekstiviestejä tietystä maasta, kannattaa valita sen maan paikallinen longcode-numero.
Rekisteröity SMS Sender ID
Suomessa yritykset voivat rekisteröidä lähettäjätunnuksen Traficomille. Rekisteröimällä tunnuksen yritys voi varmistaa, ettei kukaan muu käytä samaa lähettäjätunnusta Suomessa. Tällä tavalla voi lisätä luotettavuutta sekä ehkäistä väärinkäyttöä. Suojattavan lähettäjätunnuksen tulee olla täsmälleen sama kuin Suomen yritys- ja yhteisötietojärjestelmässä (YTJ) oleva SMS-viestejä lähettävän organisaation toiminimi, aputoiminimi tai rinnakkaistoiminimi.
Traficom ohjeistaa myös, että suojattavan tunnuksen tulee täyttää SMS Sender ID -standardin mukaiset muotovaatimukset. SMS Sender ID on 3-11 merkin pituinen ja sen sallitut merkit ovat 0-9, a-z, A-Z ja välilyöntimerkki. SMS Sender ID -tunnus rekisteröidään kirjainkokoriippumattomasti.
Lue lisää kuinka saat rekisteröityä SMS Sender ID:n
Mitä lähettäjätunnuksen suhteen pitää huomioida, kun lähettää viestejä ulkomaille?
Käytännöt lähettäjätiedon suhteen vaihtelevat paljon maittain. Quriirilta saat asiantuntevaa apua myös ulkomaan viestintään liittyen. Jos tarvitset apua, ota meihin yhteyttä!
Lähettäjätunnukset ovat välttämättömiä yritysviestinnässä. Valitsemalla oikean lähettäjätunnuksen tarpeisiisi voit maksimoida SMS-viestinnän potentiaalin. Autamme mielellämme oikeanlaisen lähettäjätunnuksen valinnassa ja rekisteröinnissä.