Zapier -integraatio vai SMS API integraatio?

Quriiriin tuli keväällä uutena ominaisuutena Zapier -integraatio, joka mahdollistaa integraation tekemisen muutamalla klikkauksella ja ilman koodausta. Mutta milloin Zapieria kannattaa käyttää ja milloin integraatio kannattaa tehdä koodaamalla, SMS APIa hyödyntäen? Haastattelimme artikkelia varten Quriirin Back-end kehittäjä Jussi Hietaa.

Mikä on Zapier?

Zapier on helppokäyttöinen automaatioalusta, joka yhdistää sovelluksia ja palveluita toisiinsa ilman tarvetta koodaamiselle. Sen avulla käyttäjät voivat luoda automaattisia työnkulkuja, eli ”Zapeja”, jotka suorittavat tehtäviä ja siirtävät tietoja sovellusten välillä. Näin Zapier auttaa tehostamaan työprosesseja ja vähentämään manuaalista työtä.

Zapierin avulla voi yhdistää Quriirin muihin sovelluksiin helposti, ilman koodausta. Käyttäjä voi määrittää työnkulkuja, joissa tekstiviestin lähetys käynnistyy tietyn triggerin perusteella, tai päinvastoin, käynnistää tapahtuman toisessa sovelluksessa, kun tekstiviesti saapuu.

Mikä on SMS API?

API on lyhenne sanoista Application Programmable Interface. Sillä tarkoitetaan ohjelmistorajapintaa, joka mahdollistaa kommunikaation kahden tai useamman sovelluksen tai järjestelmän välillä. SMS APIn avulla yritykset voivat lisätä tekstiviestintäominaisuuksia sovelluksiinsa ja alustoihinsa.

Mitkä ovat koodaamalla tehtävän integraation edut ja haasteet verrattuna Zapier -integraatioon?

Zapierilla tehtävä integraatio on hyvin helppoa ja sen voi tehdä ilman koodaustaitoja ja hyvinkin nopeasti. SMS APIn avulla koodattu ratkaisu taas vaatii ymmärrystä dokumentaatiosta sekä ohjelmointitaitoja.

Koodaamalla saadaan räätälöidympi lopputulos yrityksen omaan tarpeeseen, ja siitä on täysi kontrolli itsellä. Sen kehittäminen kuitenkin yleensä kestää kauemmin ja ylläpito saattaa vaatia enemmän resursseja. Zapierilla integraation toteuttaminen on helpompaa ja nopeampaa, ja sieltä löytyy valmiita ratkaisuja hyvin moneen tarpeeseen. Zapier ei tosin vältämättä taivu monimutkaisempiin käyttötarkoituksiin”, kertoo Quriirin Back-end kehittäjä Jussi Hieta.

Onko koodaamalla tehtävä integraatio kustannustehokkaampi pitkällä aikavälillä?

Pitkällä tähtäimellä koodaamalla tehty on todennäköisesti kustannustehokkaampi ratkaisu, koska Zapier veloittaa asiakasta oman hinnastonsa mukaisesti. Tosin kustannuksiin vaikuttaa lähetettyjen viestien määrä, integraation kompleksisuus sekä ylläpidon tarve”, sanoo Jussi.

Miten ylläpito ja tuki eroavat näiden kahden vaihtoehdon välillä?

“Koodaamalla tehdyssä integraatiossa tuki ja ylläpito hoidetaan firman sisällä, ja ylläpito on kehittäjien vastuulla. Zapier hoitaa tietysti oman alustansa ylläpidon ja päivitykset, mutta sielläkin integraation tarjoaja (kuten Quriiri) täytyy pitää huolta siitä, että integraatio toimii”, Jussi sanoo.

Miten molemmat integraatiot tukevat räätälöintiä ja laajennuksia?

“Zapierista löytyy valmiina suuri määrä zappeja, millä voi laajentaa toimintaa. Kustomointia voi tehdä triggerien ja actioneiden rajoissa. Koodaamalla voi kustomoida ja laajentaa omien tarpeiden ja resurssien mukaan”, Jussi kertoo.

GDPR ja tietojen tallennus kannattaa huomioida

Quriirin SMS APIa käyttäessä yritys voi luottaa siihen, että kaikki asiakastiedot pysyvät EU:n sisällä, kun taas Zapierin tietojenkäsittelysopimuksessa (englanniksi Data Processing Agreement tai DPA) kerrotaan, että tietojen saatetaan siirtää EU:n ulkopuolelle. Eli mikäli on tärkeää pitää asiakastiedot EU:n sisällä, kannattaa hyödyntää Quriirin rajapintoja, sillä Quriiri ei koskaan siirrä tietoja EU:n ulkopuolelle.

Yhteenveto

Zapier-integraatio on erinomainen vaihtoehto yrityksille, jotka tarvitsevat nopean ja helpon ratkaisun ilman koodausta. Se sopii erityisesti ei-teknisille käyttäjille ja pienemmille yrityksille. Koodaamalla tehty integraatio taas tarjoaa enemmän joustavuutta ja räätälöidyyttä suuremmille yrityksille ja kehittäjille, joilla on erityistarpeita ja resursseja ylläpitoon.

Päädyitpä kumpaan ratkaisuun tahansa tai tarvitset apua integraation valintaan, asiantunteva asiakaspalvelumme on aina valmiina auttamaan!

Lue lisää Zapier -integraatiosta tai Quriirin SMS APIsta.