USA:ssa astui voimaan uusi sääntely yritysten tekstiviestiliikenteeseen

Yhdysvalloissa astui maaliskuussa 2022 voimaan uusi sääntely, joka asettaa vaatimuksen rekisteröidä jokaiselle yritykselle oman lähettäjänumeron (tai useamman). Jos numeroa ei ole rekisteröity, ja viestintää yritetään tehdä ilman rekisteröityä lähettäjänumeroa, tullaan viestiliikenne estämään verkkotasolla. Viestit eivät täten mene perille puhelimiin.

Sääntely tarkoittaa, että USA:han suuntautuvassa viestinnässä ei voi hyödyntää mitä tahansa numeroa tai tekstimuotoisia lähettäjätietoja kuten Suomessa (esimerkiksi yrityksen nimi), vaan lähettäjätietona on aina yritykselle rekisteröity numero.

Uusi sääntely monimutkaistaa hieman viestiliikenteen aloittamista USA:n suuntaan, mutta toisaalta sääntelyn avulla viestien perillemeno on jatkossa luotettavampaa ja nopeampaa. Tämän lisäksi viestintä on kuluttajan kannalta selkeämpää, kun viestit tulevat aina samasta luotettavasta numerosta.

Eri numerotyypit

Rekisteröitäville numeroille on kaksi eri vaihtoehtoa, joissa kummassakin on hieman eri vaatimukset:

Toll free number

Sopii verifikaatio-/notifikaattiliikenteeseen. Ei sovellu markkinointiin ja muuhun kaupalliseen viestintään.

10DLC (10 Digit Longcode)

Sopii mihin tahansa tarpeeseen, mutta rekisteröintiprosessi on hieman monimutkaisempi. Kampanja tulee rekisteröidä, jolloin yrityksen tulee antaa perustietoa kampanjasta, esimerkkejä miten kampanja tullaan toteuttamaan ja esittää suunnitellut viestiketjut. Kampanja ja brändi verifioidaan ja niille annetaan ns. ”trust score”, joka määrittää viestikapasiteetin.

Mitä tämä tarkoittaa Quriirin osalta?

Jos yrityksellänne on viestintää USA:han, suosittelemme ehdottomasti lähettäjänumeron rekisteröimistä. Kustannus ei ole suuri ja numeron rekisteröinti takaa viestien perillemenon myös tulevaisuudessa. Quriiri hoitaa rekisteröinnin puolestanne helposti ja vaivattomasti.

Kun Quriirin kautta lähettää viestejä (joko käyttöliittymän tai rajapinnan kautta), voi viestin lähettäjätiedoksi edelleen asettaa jonkin muun arvon kuin yritykselle rekisteröidyn numeron. Lähettäjätieto tullaan kuitenkin aina automaattisesti korvaamaan yrityksen lähettäjänumerolla ennen kuin viesti toimitetaan kuluttajan puhelimeen.

Miten saan rekisteröityä lähettäjänumeron USA:han?

Lähettäjänumeron rekisteröinti hoituu Quriirin kautta helposti ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa info@quriiri.fi.

Lähettäjänumero toimii myös paluukanava

Lähettäjänumero toimii samalla myös paluukanavana yrityksen suuntaan, eli kuluttaja voi vastata viestiin haluamallansa tavalla. Viestit edelleenohjataan joko rajapinnan kautta haluamaanne verkko-osoitteeseen, tai vaihtoehtoisesti Quriirin käyttöliittymään jatkokäsittelyä varten.

Viestintälupien hallinta: STOP ja UNSTOP

Rekisteröidyn lähettäjänumeron lisäksi, USA:ssa on vaatimus antaa kuluttajalle mahdollisuus estää viestintä yrityksen numerosta. Operaattorit ovat kiitettävästi hoitaneet tämän verkkotasolla, ja lähettämällä viestin STOP yrityksen numeroon, estyy viestintä jatkossa kuluttajan puhelimeen kyseisestä lähettäjänumerosta. Kuluttaja voi poistaa eston käytöstä lähettämällä uuden viestin UNSTOP samaan numeroon. Lupien hallinta ei siis aiheuta erillisiä toimenpiteitä Quriirin asiakkaille.

Mikäli sinulla on kysyttävää viestiliikenteestä, ota yhteyttä.