Quriiritarinoita: Gabriel Drescher, kehitysjohtaja ja toinen perustaja

Gabriel, tuttavallisemmin Kapa, Drescher on Quriirin kehitysjohtaja ja toinen perustaja. Kapaa motivoi mielenkiintoiset tekniset haasteet. Lisäksi hän haluaa tarjota osaaville tekijöille työpaikan, jossa he viihtyvät ja nauttivat työstään. Hän uskoo tekstiviestin tulevaisuuteen vahvasti sekä siihen, että yritykset keksivät yhä uusia käyttötapoja tälle varmalle ja luotettavalle teknologialle.   

Mikä on roolisi Quriirilla?

Toimin Quriirilla kehitysjohtajana ja vastaan monenlaisista kehitykseen liittyvistä asioista, liittyi se sitten liiketoiminnan tai teknologian kehittämiseen.

Miten päädyit tälle alalle?

Olen ollut tekemässä mobiiliviestinnän palveluita jo 20 vuotta. Kaikki alkoi MTV3 Tele Oy:n palveluksessa vuonna 2002, jolloin lähdin mukaan tekemään TV-äänestyksiä, pelejä ja muuta interaktiivista viihdehömppää, joissa hyödynnettiin tekstiviestejä tavalla tai toisella. Se oli mielenkiintoista ja antoisaa aikaa.

Miksi olet perustanut Quriirin?

Minulla oli halu tehdä omaa juttua ja näin, että tekstiviestissä on valtava potentiaali sekä kasvumahdollisuus. Tekstiviesti on ainoa kanava, joka tavoittaa lähes kaikki vastaanottajat, ainakin ne joilla on puhelin taskussaan. Minulla on pitkä kokemus alalta ja koin, että on vielä paljon annettavaa viestintäbisnekseen. 

Mikä on parasta työssäsi?

Harvoin on tylsiä päiviä ja mielenkiintoista tekemistä riittää. Tähtäämme siihen, että palvelumme on teknisesti skaalautuva, vakaa ja suorituskykyinen. Luotettavuus on meille ehdottoman tärkeää, joten palvelumme on kestettävä hyvinkin suuret viestimäärät. Teknisten haasteiden parissa aika menee kuin siivillä ja asiat menevät vauhdilla eteenpäin. Palveluiden ja teknologian kehittyminen sekä yrityksen kasvun näkeminen ovat suurimpia motivaattoreita omassa työssä.

Hyvää mieltä tuottaa myös se, kun voi tarjota luotettavan työpaikan, jossa ihmiset viihtyvät. Kun näkee, että muut nauttivat työstään, se ruokkii myös omaa tekemistä.

Mikä sinua kiinnostaa vapaa-ajalla?

Vapaa-ajalla tykkään harrastaa ja puuhastella kaikennäköistä, jääkiekosta rakennusprojekteihin. Saatanpa aikani kuluksi ottaa mönkijän, purkaa sen osiin ja kasata uudelleen. Haluan aina oppia uutta ja tutustua uusiin asioihin, oli se sitten koodihaaste tai tukimuurin rakentaminen ”pihalle”. Aina pitää olla jokin projekti käynnissä tai vähintään suunnittelun tasolla.

Minkälainen Quriiri on työpaikkana?

Quriiri on työpaikkana rento, joustava ja viihtyisä. Se on hyvän tiimin ansiota. Meillä on paljon vapauksia tehdä asioita omalla tavalla, toisin sanoen paljon mahdollisuuksia toteuttaa itseään. 

Meillä on haastavia projekteja ja erinomainen ympäristö kehittyä jatkuvasti omassa työssään ja ihmisenä. Korona on rokottanut aikalailla sosiaalisia kanssakäymisiä, mutta olemme hitsautuneet hyvin yhteen kaikesta huolimatta.

Miltä näyttää Quriirin tulevaisuus?

Quriirin tulevaisuus näyttää erittäin hyvältä, meillä on monia uusia hankkeita käynnissä ja alkamassa. Ne tulevat nostamaan yrityksemme seuraavalle tasolle ja viemään liiketoimintaamme eteenpäin. 

Tekstiviesti tulee kantamaan vielä pitkään tulevaisuuteen. Vasta murto-osa yrityksistä on hyödyntänyt tekstiviestiä kanavana, mutta tekstiviestin rooli tulee kasvamaan yritysviestinnässä yhä tärkeämmäksi. Se on hyvin monikäyttöinen kanava, jonka kautta viestit kulkevat turvallisesti, varmasti ja luotettavasti. Käyttötarkoituksia tulee varmasti tulevaisuudessa yhä enemmän. 

Ura Quriirilla

Kiinnostaako sinua tulla kehittämään Suomen johtavaa tekstiviestipalvelua? Katso vapaat paikkamme tai jätä meille avoin hakemus – tiimiimme mahtuu aina hyviä tekijöitä.