Quriiritarinoita: Lasse Lohikoski, liiketoimintajohtaja ja toinen perustajista.

Quriirin toinen perustaja, Lasse Lohikoski, on aloittanut yrittäjäuransa jo 17-vuotiaana. Yrittäjähenkistä Lassea kiinnostaa monipuolisuus ja mielenkiintoiset haasteet. Hänessä elää myös pieni viherpeukalo ja luonto on hänelle muutenkin tärkeä. Erityisesti hän viihtyy kalastuksen parisssa.

Kuka olet?

Olen Lasse Lohikoski, 42 vuotta, Quriiriin toinen perustaja ja liiketoimintajohtaja. Asumme perheeni kanssa Espoossa. Perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi lasta.

Miten päädyit tälle alalle? 

Olen aina ollut hyvin yrittäjähenkinen ja minua on aina kiinnostanut teknologia. Tartuinkin jo aikaisin härkää sarvista ja olen nuoresta pitäen elänyt unelmaani teknologiayrityksen perustamisesta. Perustimme ensimmäisen, verkkosivujen toteutukseen erikoistuneen yrityksen, ollessani 17-vuotias. Tämä toki vielä isäni kautta, sillä 17-vuotias ei saanut lain mukaan perustaa omaa yritystä!

Aloitin mobiiliviestintäalalla vuonna 2001, jolloin muutimme kavereiden kanssa perustamamme verkkosivuyrityksen toimialan ja liikeidean. Siitä syntyi Suomen ensimmäisiin lukeutuva tekstiviestimarkkinointipalveluihin erikoistunut yritys. Mobiiliviestintä on sittemmin vienyt mennessään ja siitä lähtien olenkin tehnyt mielenkiintoisia töitä mobiiliviestintäalalla erinäisissä yrityksissä ja rooleissa.

Miksi olet perustanut Quriirin?

Oltuani muutaman vuoden poissa yrittäjämaailmasta, koin että haluaisin palata yrittäjäksi ja luoda omanlaiseni yrityksen ja yrityskulttuurin Quriirin kautta. Näin myös, että mobiiliviestintä oli Suomessa ja maailmalla vasta lastenkengissä ja että alalla oli suuri kasvupotentiaali. Koin myös, että minulla on vielä paljon annettavaa tälle alalle pitkän kokemukseni ansiosta.

Mikä on parasta työssäsi? 

Monipuolisuus ja haasteet. Saan tehdä monipuolisia hommia, olla tekemisissä ihmisten kanssa ja ratkoa mielenkiintoisia haasteita. 

Mikä sinua kiinnostaa vapaa-ajalla? 

Vapaa-ajalla pyrin tekemään monipuolisesti asioita työn vastapainoksi. Perheen kanssa vietetyn ajan lisäksi harrastan mm. golfia, koripalloa, salibandya, murtsikkahiihtoa ja laskettelua.  Pidän erityisesti myös kalastuksesta ja viihdyn sen harrastuksen parissa niin merellä, järvellä kuin joen varressakin. Olen myös aktiivisesti mukana vapaaehtoisessa luonnonsuojelutyössä virtavesien kunnostamisen parissa. Pidän myös musiikista ja olen soittanut pianoa ja kitaraa jo pienestä pitäen. Matkustamisen tuomia elämyksiä ei myöskään sovi unohtaa.

Minussa asuu myös pieni viherpeukalo ja kasvien- ja puutarhanhoito on rentouttavaa puuhaa.

Miksi meille kannattaa tulla töihin? 

Quriiri on kasvava ja kehittyvä yhtiö, jossa pääsee olemaan mukana monipuolisissa tehtävissä. Pienenä yhtiönä meillä pääsee myös aidosti vaikuttamaan ja tuemme aina mahdollisimman monipuolista keskustelukulttuuria. Emme hötkyile, vaan panostamme pitkäjänteiseen toimintaan kaikilla osa-aluilla – niin teknologiassa, rekrytoinnissa, markkinoinnissa, asiakassuhteissa kuin kumppanitoiminnassakin.

Miltä näyttää Quriirin tulevaisuus?

Quriirin tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta. Ala, jossa toimimme kehittyy ja kasvaa jatkuvasti sekä suomessa että maailmalla. Luomalla parhaat mahdolliset työkalut yritysten viestintään, on Quriirilla vain taivas rajana. Kehityksen tukipilarina meillä on vahva asiantuntijatiimi, joka kasvaa jatkuvasti uusilla osaajilla.

Ura Quriirilla

Kiinnostaako sinua tulla kehittämään Suomen johtavaa tekstiviestipalvelua? Katso vapaat paikkamme tai jätä meille avoin hakemus – tiimiimme mahtuu aina hyviä tekijöitä.