Quriiri tukee John Nurmisen säätiön toimintaa

Tänä jouluna olemme mukana Itämeren pelastusjoukoissa ja tuemme joululahjoituksellamme John Nurmisen säätiötä, joka toteuttaa tuloksellisia ja konkreettisia Itämeren suojelutoimia. Itämerta uhkaavat monet ongelmat:

? Rehevöityminen on Itämeren suurin ja näkyvin ympäristöongelma. Vaikka merta rehevöittävät ravinnepäästöt on onnistuttu 1980-luvun jälkeen puolittamaan, rehevöitymisen näkyvät merkit, kuten sinilevien massaesiintymät, veden sameneminen, rantojen limoittuminen sekä pohja-alueiden hapettomuus vaivaavat Itämerta edelleen.

? Ilmastomuutoksen vaikutusten ennustetaan kiihdyttävän Itämeren rehevöitymistä entisestään. Kasvavat sademäärät ja vähälumiset talvet kasvattavat ravinnevalumia maalta Itämereen. Ilmaston lämmetessä myös merivesi lämpenee, mikä edistää levien kasvua meressä.

? Pienlevien, eli kasviplanktonin, runsas kasvu pintavesissä aiheuttaa hapettomuuden lisääntymistä pohjanläheisessä vedessä. Kuolleet levät vajoavat pohjaan, ja niiden hajoaminen kuluttaa pohjasta happea. Hapen vähentyessä pohjaeläimet kaikkoavat.

Lahjoitus tukee yrityksemme arvoja ja on konkreettinen osoitus siitä, miten toteutamme vastuullisuusteemaa yrityksessämme. Vastuullisen toiminnan myötä pystymme kehittämään toimintaamme kestävälle pohjalle ja luomaan paremmat edellytykset tuleville sukupolville.

Anna tänä jouluna lahja Itämerelle – se tarvitsee sitä.

Oman lahjoituksemme myötä toivotamme asiakkaille ja yhteistyökumppaneille hyvää joulua!

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedon välittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. Lue lisää toiminnasta: www.johnnurmisensaatio.fi