Linkit tekstiviesteissä – ota nämä asiat huomioon

Tekstiviesti toimii parhaiten ytimekkäiden ja lyhyiden viestien välittämiseen. Usein tekstiviesteihin sisällytetään linkki, jolla kehotetaan vastaanottajaa lukemaan lisää nettisivuilta tai tekemään jokin muu toiminto. Samalla ihmisiä varoitellaan klikkaamasta tekstiviestien linkkejä. Mitä kannattaa ottaa huomioon, jos viesteihin haluaa sisällyttää linkkejä? 

Tekstiviestissä oleva linkki on oiva tapa aktivoida asiakas menemään nettisivulle. Linkkiä on turvallista klikata, mikäli tunnistaa sen oikeaksi ja on varma siitä, ettei se johda tietojenkalastelu- tai muulle huijaussivustolle. Mikäli linkki vaikuttaa epäilyttävältä, sitä ei kannata klikata. Linkkien sisällyttämistä viesteihin ei tarvitse pelätä tai välttää, kunhan ottaa huomioon alla olevat seikat. 

Vältä linkinlyhennyksiä

Rajoitettu merkkimäärä houkuttelee käyttämään linkinlyhennyspalveluita. Suosittelemme kuitenkin välttämään näitä, sillä silloin lopullista linkin osoitetta ei ole nähtävissä. Viestien vastaanottajat voivat muutenkin suhtautua epäilevästi linkkeihin, joista eivät tiedä mihin ne johtavat. Tämä alentaa klikkiprosenttia tuntuvasti. 

Linkinlyhennyspalveluita ovat esimerkiksi bit.ly, bl.ink jne. ja niiden avulla pitkä tai hankalasti muistettava internetosoite voidaan lyhentää helpommin muistettavaksi/omaksuttavaksi.

Laita linkki tunnistettavassa muodossa

Suosittelemme asiakkaillemme aina laittamaan linkin siinä muodossa, josta vastaanottaja voi sen tunnistaa (esimerkiksi https://quriiri.fi/sms). Näin asiakas voi olla varma, että päätyy linkkiä klikkaamalla aidolle sivulle. Tämä antaa yrityksestäsi välittömästi luotettavamman kuvan ja klikkausprosentit ovat todennäköisesti korkeammat. 

Vältä kovin pitkiä linkkejä

Linkin osoite kannattaa muotoilla mahdollisimman lyhyeksi ja selkeäksi. Tällöin vastaanottaja hahmottaa paremmin, mihin linkki vie. Silti jopa hieman pidempi, mutta selkeä osoite on parempi vaihtoehto kuin epämääräinen lyhennetty linkki. Muista myös testata linkin toimivuus, jotta se vie varmasti oikeaan osoitteeseen. 

Näillä vinkeillä voit luottavaisin mielin sisällyttää linkkejä tekstiviesteihin. 

Jäikö jokin asia askarruttamaan? Ota yhteyttä, vastaamme mielellämme kysymyksiin.